De helpende hand
De helpende hand

De helpende hand

@Helpendehand

Welkom bij 'De helpende hand'

Voor dat je berichten gaat plaatsen, lees eerst dit bericht goed door!!!

Op deze pagina kun je hulp oproepjes plaatsen.

-Kun je iets niet alleen en heb je ergens hulp bij nodig? Klusjes in huis? Meubels vervoeren? Moeten er spullen worden opgeruimd en lukt dit je niet alleen? Of heb je misschien andere projecten waar je niet in je eentje uitkomt? Dan kun je hiervoor op deze pagina een oproepje plaatsen.

Vermeld bij elke oproep je woonplaats met een #hashtag #woonplaats #helpendehand #durftevragen, zodat jouw berichten makkelijker vindbaar zijn binnen het Vriendenplek-netwerk.

Regels:

📌 Hou het netjes en respectvol
📌 Vloeken of schelden is hier niet toegestaan (anders krijg je een ban)
📌 Voer alleen vriendelijke gesprekken, we zijn hier tenslotte om elkaar te helpen

Ook kun je hier jouw hulp aanbieden, kun je dus bijvoorbeeld goed laminaat leggen, doe je graag boodschappen voor je oude buurvrouw of voor anderen, kun je goed schilderen, behangen, of heb je een auto of busje voor vervoer/verhuizen van spullen of inboedels? Wandel je graag met de hond voor je buren?

Dan kun je hier jouw hulp aanbieden

Nodig jouw vrienden uit voor deze pagina:

Uiteraard willen wij zoveel mogelijk mensen bereiken. Daarom is het handig als jij jouw Vriendenplek-vrienden uitnodigt om deze pagina te liken. Klik hiervoor op de 'uitnodigen' knop in het menu bovenaan deze pagina om al jouw vrienden uit te nodigen.

Veel plezier toegewenst op deze pagina!

Kijk ook eens op mijn andere pagina's:
--> https://vriendenplek.nl/read-b....log/997_overzicht-va

GIF

Er gebeurt helaas nog niet heel veel op deze pagina mensen.... er zijn simpelweg nog niet zo ENORM veel leden op VP die er voor kunnen zorgen dat dit een lekker drukke pagina wordt waar veel mensen terecht kunnen voor hulp of om hulp aan te bieden.

Waar jullie alvast wél mee kunnen helpen is om Vriendenplek aan meer leden te helpen zodat alle pagina's en groepen lekker druk en actief worden!

Wat je kunt doen is het volgende:
- Open het onderstaande plaatje met de QR-code en sla deze op.
- Zet hierbij de onderstaande tekst en deel hem op je social media of verwerk het in een flyer of folder of zet het desnoods op je website:

'Wil je ook censuurvrij jouw nieuws / onderzoeken / artikelen delen ? Dan kun je vanaf nu terecht op Vriendenplek. Social Media zoals het bedoeld is'

Scan bijgaande code om meteen lid te worden'

Als je een winkel hebt of bedrijf zou je deze QR-code kunnen uitprinten en ophangen, zeker als je wilt dat de censuurvrije social media een kans krijgt om voet aan de grond te krijgen!

#helpendehand #help #vriendenplek

image
5 w ·Vertalen

Geweldig initiatief. Dank voor jullie uitodiging.

Deze initiatieven zullen in de toekomst nodig zijn omdat er steeds meer tweedeling gaat ontstaan in de maatschappij. Alleen hoe realiseer je dat het ook effectief gaat worden. Dat lijkt me best een hele klus. Ik bedoel, ga je dat landelijk doen of plaatselijk en bestaat er al niet zoiets waar je gebruik van kunt maken . Ik heb een hoop vragen in deze.

7 w ·Vertalen

Hoi ik ben kimmie uit venlo. Dus in de omgeving mag je mij contacteren voor hulp.

Ik kan je helpen met koken, poetsen, boodschapen, huiswerkbegeleiding, tuin, doe het zelf klussen als tapijt, behang, laminaat, verven en veel voorkomende klussen in en om het huis.

Ook ben ik sterk in het inzichtelijk maken van je budget, schuldeisers bellen, alles weer samen met je overzichtelijk maken als je er even door overspoeld was en je er niet toe kan zetten. Dit gaat het beste persoonlijk maar het is niet onmogelijk om het online samen te doen. Dan doe ik een plan opstellen en stuur je mappen waar in jij zelf de rekeningen op datum en bedrijf/instantie legt en vanzelf duidelijk word welke het urgentste zijn. Die bel ik dan voor je nadat we samen een realistisch betaalschema hebben gemaakt en leg hun het voorstel voor. Hier heb ik al behoorlijk wat mensen mee geholpen die liever de controle houden over hun financiën als over te gaan tot bewind of schuldsanering. Tot schulden van 5000 is dit realistisch. Als er al procedures tot onteigening of uithuiszetting lopen adviseer ik je echter naar een geregistreerde budgetbeheerder te gaan maar kan ik je wel helpen om er een in je buurt te vinden die zich aan de zogenoemde tokio verdragen houd en je niet verder in de problemen brengt.

Ook ben ik best goed in besluiten en regels vinden die hulpzaam kunnen zijn in confliten met overheidsinstanties of bedrijven. Heb ik meerdere advocaten en juristen in mijn omgeving die nog over empatie beschikken ....

Of kan ik je leren met simpele goedkope ingrediënten een voedzame gevarieerde maaltijd te maken.

Ook ken ik veel kruiden en hun werking en kan je misschien voor kleine ongemaken raad geven.

Maar ook heb ik een luisterend oor dat je niet zal veroordelen en een hele rustige stem waarvan veel mensen rustig worden als je er even doorheen zit.

Voor vrouwen kan ik ook ontspannings en sportmassages aanbieden. (Diploma's zijn voorhanden ik heb jaren als masseuse gewerkt in eem hamam) ook bindweefsel massage in het gezicht tegen rimpels. Of kan ik ontspannings hypnose geven voor mensen die niet van aanraking ontspannen. Hierbij ben je niet helemaal weg en onbewust maar wel wat wollig en slaperig.

Als je pijn heb kan ik die vaak verlichten en soms zelfs wegnemen en samen met je kijken naar eventuele oorzaken.

Zelf vind ik mezelf best wel een pro in het leuk en samenhangend maken van een allergaartje met geen tot amper budget.

Of als je kinderen losgeslagen zijn kan ik je helpen weer rust in huis te brengen. We kijken dan samen waar het fout gaat. Kijken waar jij daarin de oorzaak ben. Sorry maar meestal is dat inconsequentie door overbelasting. Samen kijken we naar een haalbaar plan en maken een to do lijst waar je kids blij van worden , waar in er ruimte is voor momenten samen zonder afleiding voor jullie om verbinding terug te krijgen en frusteratie los te laten en een mooie doorstart te maken met een andere houding. Vaak is dit al binnen een maand zo effectief dat de grootste escalatie en ergenis weg is. Ik heb hier geen opleiding in maar kinderen reageren heel positief op mijn ' bemoeienis' en willen graag meewerken voor de magiche woorden trots en teleurgesteld van vreemde ogen😜 en kleine beloningen en voor ouders is het vaak net dat steuntje. Als tante kimmie komt zijn kids en ouders blij 😂. Ook ouders van kinderen met autisme of ADHD zijn geen bezwaar. Het zijn alleen indicaties en niet de persoon(tjes)er achter. Zelf heb ik een zoon met adhd zonder hyperactievitijd, een pleegzoon wiens hersens beschadigd zijn door zijn moeders alcohol gebruik en daardoor iets meer herhaling en geduld nodig heeft bij dingen oppikken en 5 bonuskids met verlatings issues, hyperactieve stuiterbal door overprikkeling, mijn heerlijke autistje die kan genieten van uren duidelijke taken doen als pastei maken of dingetjes uitzoeken. Elke min is ook onze plus en die kan ik je laten zien ipv alleen het nadeel.


Door mijn jarenlange ervaring als kapster kan ik je low budget een hele nieuwe look geven als we samen weer wat zelflove en positiviteit injecteren in je leven. Heb je zin om samen met wat sarcasme en zelfspot in je kledingkast te duiken en te kijken wat echt weg moet en wat je met net iets anders gecombineerde combinaties kan bereiken pb me. Ik ben ook vinted koningin en kan je voor onder de 50€ een ' nieuwe' basis garderobe bezorgen. Lol zelfs met 10€ En wat je al heb komen we al een heel eind. Paar highlights of lowlights, puntjes knippen en je ziet er uit als nieuw 😉De enigste tegenprestatie die ik vraag is dat je zelf ook deelneemt aan dit initiatief. Iedereen kan iets.

#helpendehand #venlo

image

Ik zou graag over niet al te lange tijd mijn woning willen opknappen, maar ben hiertoe zelf lichamelijk niet in staat.

Sinds ik in dit huis woon (10 jaar) is mijn woning nog nooit geverfd en zit ik nog met de stokoude verf van de vorige bewoner op de muren en al het houtwerk.

Omdat ik lang ziek ben geweest was ik nooit in staat om het allemaal mooi op te knappen en ik zou het zo graag mooi willen hebben.

Er moet worden gesausd, geschilderd (houtwerk) en evt. in de toekomst ook een andere vloer (Vinyl)

Zijn er handige mannen (of vrouwen) in de buurt van #capelle of #rotterdam die tijd of zin hebben om mij te helpen?

Helaas heb ik géén geld voor een financiele vergoeding. Maar de koffie staat sowieso klaar en ik zal zorgen voor soep en broodjes en anders lekkers!

#helpendehand #hulp #capelle #rotterdam