Het Filosofisch Cafe
Het Filosofisch Cafe

Het Filosofisch Cafe

4 Leden

image
6 d ·Vertalen

Als de aarde idd een bol is met 70% water die om zijn as draait en een baan rond de zon maakt, hoe kan het dan dat het altijd naar het laagste punt gaat en hoe kan het water dan stil staan in een meer of plas? De aarde spint toch door? Of verdwijnt de zwaartekracht dan ineens? Tevens: waarom gaat water altijd aan de oppervlakte kaarsrecht staan, terwijl het het laagste punt opzoekt?

image

image
Ben van Eekelen  deelde een  post
4 w

www.betalenmetflorijn.nl
De Florijn past in een lange traditie van goedkope betaalmiddelen die puur dienen om daadwerkelijke handel, en dus geen speculatie of ‘geld met geld verdienen’ te faciliteren. Deze munten zijn (potentieel) heel belangrijk, met name in tijden van financieel economische malaise, omdat ze dan extra (schaarse) liquiditeit kunnen toevoegen aan de lokale economie. Bovendien helpen ze handel lokaal te houden , i.p.v. dat geld en omzet weglekt naar elders.
De Florijn bouwt hierop voort, en brengt een belangrijke innovatie: de eerste munt die zowel rentevrij krediet kan verschaffen, als inwisselbaar is voor de Euro. Dat is nog niet eerder vertoond, waar ook ter wereld. En het is duidelijk dat deze innovatie enorm helpt om effectiever te zijn als ‘lokale’/rentevrije munt. De Florijn is primair gericht tegen kredietschaarste (voor armen, maar ook MKB en middenklasse), en kapitaalschaarste; te weinig geld in de lokale economie. Er zijn al ruim 1600 rekeninghouders, waarvan bijna 250 bedrijven.
www.betalenmetflorijn.nl