De eerste stap is gezet!
Nadat Facebook ons account met 6 fantastische groepen censureerde en uiteindelijk blokkeerde, gaan we met eindeloos geduld alle info over de OLV van Goede Raad-kerk en haar zangkoren, de Thomas a Villanovaschool (jongens), de Mariaschool (meisjes), jongerencentrum Jong Utrecht en alle wetenswaardigheden uit de wijk zelf, hier weer plaatsen.

Over de wijk zelf is ook genoeg te vertellen in een groep.
Want de Vleutenscheweg was al rond 1750 vanuit de westelijke richting (de "randstad" de toegangsweg tot de stad. Met o.a. het tot op de dag van vandaag karakteristieke Schimmelplein, het Verdomhoekje en de zeer gevariëerde bouwstijlen.
https://vriendenplek.nl/wijk_nieuwengeland

Inmiddels is ook de tweede groep toegevoegd, die gaat over het jongerencentrum "Jong Utrecht", wat vanaf 1948 tot 1991 tot de kern van de wijk Nieuw Engeland behoorde.
https://vriendenplek.nl/jonger....encentrum_jongutrech

Inmiddels is ook de eerste groep toegevoegd.
Deze gaat over de kerk "Onze Lieve Vrouwe van Goede Raad", die vanaf 1921 t/m 1993 samen met een kleuter-, jongens- en meisjesschool het hart van de wijk Nieuw Engeland vormde.
https://vriendenplek.nl/olv_goede_raad_kerk

Over

Informatie over de Utrechtse wijk Nieuw Engeland, die zich vanaf de jaren 1900 ontwikkelde langs de bekende Vleutensche Weg. Een kerk, 2 scholen en het Schimmelplein vormden de harde kern van een prachtige, sociaal betrokken wijk. 5 reünies onderstrepen dat alleen maar.