Het hele gedoe rondom Peterson heb ik vanaf dag.. 190 ofzo, meegemaakt (de hoorzitting waar hij voor de senaat protest aantekende tegen 'compelled speach had ik zelfs in mijn agenda gezet) en ook waar prof Weinstein toen naderhand tegen aan liep omdat Brett een vriend is van Prof Peterson en ook dáár over berichtte. De hele idioterie van: 'Jij moet doen wat ik wil want anders ben jij egoïstisch maar ik ben níet egoïstisch omdat ik dat wil' was zó evident dat ik met m'n verstand er níet bij kon dat mensen zo dachten.

En toen ging ik De Rijdende Rechter bingewatchen en het werd me plots duidelijk: Slechts een zéér gering percentage van onze wereldbevolking is in staat om de feiten te bekijken en benoemen, zónder emotioneel te worden over a) hun eigen aandeel en b) hun referentiekader.

Op Youtube (en zelfs hier) heb ik discussies met mensen die soms/vaak gericht zijn op het bespreken van FEITEN. En nou zijn die op zekere hoogte vrij interpreteerbaar maar op het moment dat je ad hominem (op de persóón spelen) nodig hebt, heb je de discussie al verloren wat mij betreft.

Het allermoeilijkste daaraan vind ik altijd het loslaten. Als iemand mij persóónlijk aanvalt, terwijl ik een discussie over féiten wil hebben, dan kan ik me daar niet overheen zetten om eerlijk te zijn, tot die persoon toegeeft dat ze dat gedaan hebben.

Maar dat gebeurt zelden tot nooit want zij geloven dat hun gevóelens hen het recht geven om op de persoon te spelen. Waarbij de ad hominem van kwaad tot erger vervalt.
Geen logisch argument kan daar tegenop en ja, ik laat me dan ook vaak verleiden tot een tegenreactie.
Niet meer doen Caroline !

Brett Weinstein is vanaf het begin voor mij een voorbeeld geweest hoe het anders kan, vandaar dat ik hem zo waardeer.
En ohjé, ohnee!
Brett was voorstander van een lockdown in het begin van de zogenaamde crisis!!!!
Waaaaaaaaah! Verketter hem!
Op de brandstapel!!!

Nee....
Hij is en blijft een zeer rationeel persoon die altijd het gesprek zal aangaan.
Meer van hem aub.
Zijn broer heeft trouwens ook interessante video's over het pyramide spel genaamd: Hoe word ik professor 😉