Roermond, Apeldoorn gaan ook los....
--Ook in Apeldoorn is het onrustig. Verschillende groepjes jongeren verzamelen zich op de plek waar normaal voetbaloverwinningen van het Nederlands elftal gevierd worden. De politie is met minstens negen wagens ter plaatse. Er wordt met zwaar vuurwerk en flessen naar de politie gegooid.

De sfeer is gespannen. Er wordt vuurwerk en rookbommen afgestoken. De politie heeft aangegeven direct te handhaven en niet af te wachten. De agenten vormen nu een linie en drijven de groep uiteen. Er zijn drie hondengeleiders, verschillende politiemotoren en vier politiebussen. De jongeren begeven zich in de straten rond de rotonde waarop het kunstwerk de Drie Maagden staat. Zij spelen een kat-en-muisspel met de politie.
___
In de Roermondse wijk De Donderberg staan tientallen mensen met hun auto's op straat. Ook rijdt een aantal al toeterend in auto's rond. Ze kwamen bij elkaar na oproepen op social media. De aanwezigen steken vuurwerk af. De politie rijdt een aantal malen langs de groep, maar rijdt wel door. Een woordvoerster van de politie kan verder nog niets over de situatie zeggen. Relschoppers, in zwart gekleed, proberen in te breken in een winkelcentrum door met winkelwagentjes op de glazen pui te beuken.