Hoe wakker we ook zijn cognitieve dissonantie is ons geen van alle vreemd. De mate verschilt en ook de theorieën die we aanhangen. Zins de euro werd ingevoerd ben ik vraagtekens gaan stellen omdat dit in mijn belevingswereld nergens anders toe kon leiden als een welvaart-verlaging voor de nederlandsche burgers en een lastenverzwaring op algeheel niveau.

Ik ontken niet dat deze huidige situatie zeer negatieve gevolgen kan hebben echter wil ik wel wijzen op de kansen die het bied en dat de escalaties in deze vorm nooit het doel zijn geweest van de overheid. De frustratie moest op elkaar gericht worden ipv op de regering.

BLM en antifa zijn in vele landen ingezet echter zijn de bevolkingsgroepen daar ook veel meer verzuild en geconcentreerd. Dat is in Nederland door onze kleine omvang onmogelijk. Sociale interacties zijn hier veel diverser. Als ik hoor roepen dat antifa en blm nu rellen gaan mijn tenen krom. Wakker? Nee niet echt denk ik dan.

Hoe simplistisch denk je als in elk land dezelfde tactiek toegepast kan worden. Hier is de media het effectiefst. Onze zwaktes worden ingezet. Het minderwaardigheidscomplex of jarenlange sociale framing of hoe je het wil noemen. Feit is dat veel allectonen het gevoel hebben 3e rangs burgers te zijn in onze samenleving. Dit is bewust tot stand gebracht door media en politiek. Dit in samenhang met de sterke geloofsovertuiging en beschermingsdrang van moslims Heeft de media geprobeerd in te zetten tegen de demonstranten zondag. Door hun oproep dat de koran verbrand zou worden hebben ze heel bewust aangestuurd op een escalatie tussen bevolkingsgroepen. In tijden dat de frustratie zo hoog is aansturen op zo een crash is niet onschuldig of onbewust. Er wordt momenteel geen letter gedrukt zonder toestemming. Zeker niet over demonstraties.

Nu dat niet geresulteerd heeft in een onderlinge burgeroorlog probeerd diezelfde media het dan maar omgekeerd. Want een burgeroorlog tegen de staat kan uiteraard niet. En wat doen de gemiddelde demonstrant of corona tegenstander? Die hapt in het vette aas. Omdat het niet schoon genoeg gaat. Maar als het in berlijn of frankrijk los gaat juichen we. Hoe hypocriet is dit? En waarom zijn we zo hypocriet? Omdat dit bedreigend is en ons brein automatisch in zijn primaire staat gaat. Zo gebruikt de overheid zelfs voor de afvallige schaapjes een beproefte techniek die in deze hele crisis al heeft gewerkt!

Daarom zeg ik staar je niet blind en hoeveel informatie over de inzet van soros zie jij op msm. Nee dat komt van de alternatieve media die we allemaal verslinden op zoek naar kennis en het daar bijbehorende gevoel van enige controle over deze absurde situatie. Denken dat cognitieve dissonantie alleen door de overheid en media veroorzaakt kan worden is m.i naief.

Maak jezelf vrij van psychische spelletjes en zie wat er echt speelt voor je neus