Nog wat bananen weetjes:

1. Wratjes

Heb je een wratje? Leg dan voor het slapengaan een stuk bananenschil op de wrat en dek het geheel af met verband.
Herhaal dit trucje elke avond en de wrat zal er vanzelf afvallen.
Het scheelt weer een bezoekje aan de dokter en deze methode is ook nog pijnloos!

2. Jeukende bultjes

Ben jij zo iemand die áltijd gestoken wordt door muggen?
Dan komt deze tip als geroepen. Het enige wat je nodig hebt, is de schil van een banaan. Wrijf deze over je muggenbult en de jeuk zal direct verdwijnen.

3. Wittere tanden

Ja, je leest het goed: van de binnenkant van een bananenschil krijg je wittere tanden! Je hoeft hiervoor niet op de schil te kauwen, het gemakkelijkste is om mde binnenkant van de schil over je tanden te wrijven. Na twee weken zou je al resultaat moeten zien.

4. Rimpels

De antioxidanten in een bananenschil doen wonderen voor je huid. Smeer met de binnenkant van de schil je gezicht en wacht een half uurtje. Was je gezicht vervolgens goed en je zult snel minder last hebben van rimpels!

5. Cholesterol

Heb je een verhoogd cholesterol (voor zover dat schadelijk zou zijn)? Voeg dan eens een bananenschil toe aan je dieet. Het klinkt misschien gek, maar de schil bevat meer vezels dan het vruchtvlees van de banaan zelf. Ook helpt het eten van de schil om hart- en vaatziekten te voorkomen.

6. Bananen langer bewaren

Wikkel de bovenkant van de tros (de kroon) in met plasticfolie, dat vertraagd het rijpingsproces en gaan ze drie tot vijf dagen langer mee.

image