Wat als je niet meer naar de winkel mag?

Wees niet bang op jezelf aangewezen te zijn. Deel 1

Er valt heel veel te vinden in de natuur. Zeker in de herfst, wanneer het moestuinjaar ten einde begint te komen, is het leuk en lekker om je hapjes zo van de grond te halen. Let wel: als je hier eenmaal aan begint zul je overal eetbare planten zien staan!

 

Laten we beginnen met de meest nodige in het huidige politieke klimaat: dennennaalden. Dennennaalden kun je gebruiken om thee van te zetten. Er zit suramin in. Mms-seminar.com zegt hierover:

“Er is een potentieel tegengif voor de huidige spike proteïne infectie genaamd suramin. Het wordt gevonden in veel bossen over de hele wereld, in dennennaalden. Suramine heeft remmende effecten op de componenten van de stollingscascade en op de ongepaste replicatie en modificatie van RNA en DNA.”

 

| Dennennaalden zijn gezond en lekker!

 

Dus dat is alvast meegenomen. Maar er zit ook een berg vitamine c in de naalden, tot wel 5 keer zo veel als in een citroen, perfect voor in de winter. Daarnaast zorgen de zachte smaak en de aangename geur van de dennennaalden voor een heerlijk bakje thee!

Dennennaalden zijn makkelijk te onderscheiden doordat er altijd twee naalden samenzitten in een “velletje” op de stam. Als je ze plukt blijven ze dan ook met z’n tweeën aan elkaar vastzitten.

 

 

 

 

 

 

 

Zelf ben ik sûûper zûûnig dus ik meng wat kruiden uit de tuin met de naalden zodat ik minder naalden hoef te gebruiken voor een sterk bakje. Mijn Pinus Sylvestris is nog niet zo groot. Overigens wordt de Pinus Sylvestris vaak als thee verkocht en dat heeft een reden: namelijk dat hij zo lekker is van smaak! Laat hem wel 15 minuten trekken want naalden geven niet zo makkelijk hun stoffen af als blaadjes.

In de thee die ik gebruik voor de naalden zit onder meer brandnetel en kamille, twee planten waar ik ook zeker nog een stukje over ga schrijven. Maar als ik af ga dwalen dan blijf ik bezig en kan ik beter een boek uitgeven.

Dus met de kerst een leuke den met kluit dit jaar en hoppa, na de kerst zo de grond in. Zo komt iedereen de winter wel door.


Pluk nooit meer dan je absoluut nodig hebt!

Pluk niet van plekken waar weinig staat, zoek verder en laat de kleine paddestoelen/plantjes nog groeien.

Laat wat voor een ander staan: zoek naar verschillende plekken om van te plukken.

Let op dat je niet ongevraagd in beschermde gebieden plukt.


Foto: http://de-gulle-aarde.blogspot.com/2014/09/dennen-thee.html


Nature2Go

2 Blogs posts

Reacties