Transmissie coronavirus door hondenscheten

Reacties · 918 Bekeken

Vorig jaar schreven we een absurd verhaal om het coronabeleid op de hak te nemen. Dit jaar bleek dat voor wij dit schreven, een buitenlandse "wetenschapper" ter berde bracht dat mensen elkaar konden besmetten door het laten van scheten...!

SCHOKKEND NIEUWS VAN HET RIVM!

Per toeval, is aan het licht gekomen dat er veel meer besmettingen zijn van het dodelijke coronavirus sars-cov-2 onder hondenbezitters én onder mensen die in contact zijn (geweest) met honden. Dit is gebleken na onderzoek van het RIVM naar aanleiding van zeer alarmerende berichten van dierenarts H. Ond uit Deventer richting het RIVM.

Deze veterinair behandelde ruim twee weken geleden, minstens tien honden met darm- en/of maagklachten. Minstens vijf personeelsleden in zijn praktijk vertoonden opvallend veel aan Covid-19 gerelateerde klachten.
Het werkelijke aantal zal echter waarschijnlijk nog veel hoger liggen, omdat we nog in de beginfase zitten van het onderzoek naar deze nieuwe, onverwachte en zéér verontrustende ontwikkeling; besmetting door flatulentie bij honden.
In de volksmond "hondenscheet" genaamd.

Het onderzoek is verricht in nauwe samenwerking met o.a. de Gezondheidsdienst voor Dieren te Deventer en de faculteit Diergeneeskunde Utrecht.

Ondanks dat het onderzoek nog steeds gaande is en het RIVM nog lang niet alles in kaart heeft gebracht rond deze ontwikkeling, komt het RIVM nu al met het volgende:

Vanaf (vul relevante datum in) aanstaande, gelden daarom direct de volgende maatregelen:

-Alle hondenbezitters die hun dier uitlaten, moeten verplicht een mondkapje dragen.

-Bovendien moet de hondenbezitter de uitlaatroute zó plannen dat steeds de neus van zijn dier “onder de wind" is.

- Heeft u meer dan één hond?

Laat deze dan apart uit! In geval van hoge nood dient u de andere hond(en) direct de gelegenheid te bieden om op het balkon, in de tuin of desnoods in huis, hun behoefte(s) te laten doen.

- Wanneer tijdens het uitlaten de kans bestaat dat de hond die
verplicht moet zijn aangelijnd aan een riem van maximaal 1,5 meter, dichter dan 50 meter in de buurt komt of dreigt te komen, van maximaal drie mensen die onder de wind staan ten opzichte van de achterzijde van de hond, dan moet de uitlatende persoon er direct alles aan doen om minimaal 50 meter afstand te blijven houden.

-Alle lijnen voorzien van een automatisch rolmechanisme, van welke lengte dan ook, zijn begrijpelijk, per direct strikt verboden!

- Dus;

indien deze 50 meter in gevaar komt of dreigt te komen, om welke redenen dan ook, dan is de persoon die uitlaat, verplicht om zijn dier onmiddellijk door middel van een deugdelijke grondpen te verankeren. Zodat dit grote nieuwe gevaar voor onze volksgezondheid, maximaal kan worden ingedamd.

- Verder;

het RIVM komt binnenkort met aanbevelingen over het verplicht voeren van optische en akoestische signalen die moeten worden bevestigd aan elke halsband, zodat ook in het donker en bij slecht zicht, het voor iedereen duidelijk is dat er een hond wordt uit gelaten en omstanders hierop dus tijdig kunnen anticiperen.

- Ook;
alléén als alle hondenbezitters, allen die een hond uitlaten, deze uiterst belangrijke richtlijnen strikt opvolgen en hun hond dus "volgens deze nieuwe lijn" uitlaten, zal de gezondheidsschade voor u als hondenbezitter, alsook alle "tijdelijke baasjes" en de rest van de Nederlandse bevolking, hopelijk beperkt kunnen blijven.

- Wij als RIVM, begrijpen dat deze strikt noodzakelijk maatregelen, elke hondenbezitter in Nederland raakt.
En enige gewenning vraagt.

-Hondenbezitters in Nederland: neem uw verantwoordelijkheid!

Alleen als elke hondenbezitter zich steeds houdt aan deze verplichte en noodzakelijke maatregelen, gloort er nog een beetje licht aan het eind van de tunnel.

 

Daarom ook, begrijpelijk;

- Per direct zijn alle losloopgebieden voor honden gesloten.

-Alle trimsalons voor honden gaan direct dicht tot nader bericht.

Een reeds in gang gezette knipbeurt mag nog wel worden afgemaakt.

-Hondenshows, keuringen, trainingen in clubverband zijn verboden.

-Uitlaatdiensten voor honden dienen hun activiteiten onmiddellijk te staken.

-Voor alle hulp- en werkhonden, zoals geleidehonden voor blinden én ook voor alle politiehonden, geldt echter het volgende;

Omdat deze honden veelal opereren in openbare ruimten en op plekken met veel publiek, zoals supermarkten en stations, moet deze categorie honden verplicht een zogenaamd "kontmapje" gaan dragen.
Met dit ingenieuze beschermende middel kunnen deze honden hun werk veilig blijven doen.
Inmiddels zijn er gelukkig veelbelovende resultaten geboekt tijdens het in allerijl ontwikkelen van dit fantastische hulpmiddel.

- Elke hondenbezitter mag natuurlijk zelf een "kontmapje" produceren, ook als deze niet voldoet aan de richtlijnen hieromtrent die het RIVM binnenkort zal publiceren.
Officiële, gecertificeerde kontmapjes zijn echter louter bestemd voor alle hulp- en werkhonden!

Verder komt het RIVM met de volgende dringende adviezen;


-Laat uw hond (en) zoveel mogelijk thuis, laat deze zoveel mogelijk binnen zitten!

-Laat uw hond (en) alleen uit als dat écht nodig is, en ga dus niet voor de lol een blokje om met de hond!

-Laat uw hond(en) niet snuffelen, zeker niet aan elkaar, zelfs niet als deze deel uit maken van één huishouding.

Alle hondenbezitters én honden, zullen moeten wennen aan dit nieuwe normaal.

Alleen sámen kunnen we de gevaren van flatulentie door honden aan!

-Denk nu niet "ik heb een chihuahua, dat zal wel loslopen".

Er is reeds aangetoond dat er een relatie is tussen het gewicht van de hond en de hoeveelheid kwalijke virale gassen die wordt uitgestoten. Helaas is het zo dat een kleine hond, relatief veel meer virale gassen schijnt uit te stoten dan een veel grotere hond.

In dit kader vormen kleine honden dus een veel grotere bedreiging voor onze volksgezondheid dan bijvoorbeeld een Deense dog!

We moeten nu ook nog vechten tegen een meestal, onhoorbare vijand!

Nu heeft het RIVM het vermoeden dat juist die kleine, geniepige, nauwelijks hoorbare scheetjes van met name chihuahua’s, weleens het gevaarlijkst kunnen zijn.

Naar de gevaren van andere kleine hondenrassen en schoothondjes, zal nader diepgaand onderzoek nodig zijn.


Wat te denken van oudere, slechthorende of dove mensen met deze hondjes? Als deze iets ruiken, is het eigenlijk al te laat!

Het RIVM heeft ondertussen met spoed een AFT samengesteld, het zogenaamde Anti Flatulentie Team, dat dag en nacht koortsachtig werkt aan oplossingen.

Op basis van de nu beschikbare onderzoeksresultaten is reeds een model ontwikkeld, genaamd "Rf", voluit: de Ruftfactor.

In dit model wordt veel relevante informatie samengevoegd om het gevaar van besmetting door CF, "canis flatulentie", in kaart te brengen én om een nog beter beleid te kunnen ontwikkelen.

Dit heeft echter tijd nodig, maar we denken dat we de goede weg zijn ingeslagen.

Het RIVM werkt o.a. nauw samen met dierenartsen, kynologen, fokkers, hondenbegeleiders, blinden en asielen om een zo goed mogelijk beeld te kunnen vormen, wáár de meest gevaarlijke honden zich bevinden.

Premier Rutte heeft reeds € 75.000000,- gedoneerd aan toonaangevende fabrikanten van diervoeders in het kader van een grootschalig onderzoek, om door middel van andere voeding, CF sterk te kunnen reduceren.
Het RIVM streeft naar "Rf 0": Ruftfactor nul.

We zijn er echter nog lang niet!

Inmiddels hebben studenten zich gebogen hoe gaschromatografie, een bijdrage kan leveren aan de inzichten rond de gevaren van deze complexe materie. Er kunnen gaschromatografen aangepast worden om succesvol virusdeeltjes te kunnen detecteren in hondenscheten.

De eerste resultaten zijn veelbelovend te noemen.

Om echter grootschalig te kunnen gaan onderzoeken én te kunnen gaan testen, moet er met spoed een groot aantal van deze apparaten worden aangepast.

Het wachten is op essentiële onderdelen, die met name uit China moeten komen. Helaas echter mondjesmaat, want Chinezen hebben ook iets met honden.

Het RIVM werkt thans nauw samen met de WHO, de Wereld Honden Organisatie.

Dierenarts H. Ond uit Deventer meent reeds succesvolle resultaten te

hebben bereikt middels een streng dieet van uitsluitend rauw vlees, afkomstig van runderen uit de Kaukasus, die als kalf niet vroegtijdig bij hun moeder zijn weggehaald, in combinatie met het vele malen per dag overmatig aaien van de hond.

De WHO meent echter dat voor deze therapie elke wetenschappelijke basis ontbreekt.
Experts van de WHO menen zelfs dat overmatig aaien schadelijk kan zijn voor de hond.

Totdat er een geschikte hondenvoeding is ontwikkeld om verspreiding van Covid-19 door CF, definitief te stoppen, ongeacht door welk hondenras dan ook, blijven deze maatregelen vanzelfsprekend van kracht.

Mocht u nog twijfels hebben over dit nieuwe beleid? Teken dan de petitie: STOP CF! te vinden op
www.petities.com. Bij meer dan 100.000 ondertekeningen, gaat het RIVM nog meer zijn stinkende best doen om verspreiding van Covid-19 door CF, definitief de wereld uit te helpen!

 

Reacties