Cultuur, natuur, stranden, zee, taverna's en bars
Woensdag 25 mei 2022
Naar Lilikas, zuiden van Chios en 3 km van Komi


Pottenbakkerij Armolia


Lilikas, O Notos restaurant

Het eiland Chios is beroemd om z'n Mastiekbomen


Donderdag 18 mei 2022
Naar Kechrimbari in Chios-stad

Visitekaartje

In de Ouzerie

Het echtpaar (eigenaars) en vrienden


Nostalgie

En Mezedes, kleine hapjes... uhhh?





Woensdag 11 mei 2022
De westkant van Chios, naar Irini-beach




Irini Beach, onze favoriete plek op het eiland

Denk vooral niet aan een luxe eetgelegenheid, gewoon puur natuur

Dolmades (wijnbladeren met rijst) door de moeder van de eigenaresse gemaakt

Choriatiki (Griekse salade

Dan voor mij Mastelo kaas en Zuccini (Courgette in een knapperig jasje)

Voor de man sardines en bakeljaros (kabeljauw)


Maandag 9 mei 2022
Cultuur en natuur: Agia Ermioni en Poenda, dat het een lava-eiland is wel duidelijk.












Vrijdag 6 mei 2022
Naar Chios-stad geweest, de hoofdstad heeft dezelfde naam als het eiland.
Cosmote, de communicatie - provider van Chios

Het stadsplein

Hoofd winkelstraat

Elke zijstraat heeft winkels en zitjes om iets te eten of te drinken


De mode van het eiland, maar daar zijn wij niet voor gegaan.. de boekenwinkel is ons doel, printer inkt en papier, memorie blog en een sportwinkel voor instap schoenen voor meneer.. helaas daarin niet geslaagd dus moeten we nog ''n keer terug!

Woensdag 4 mei 2022
Plan gewijzigd we zijn naar Lagada gegaan omdat de eigenaresse van Kechrimbari (vriendin) nog niet hersteld is van een operatie.
De road naar Lagada...



Lagada

In Lagada naar een bekend restaurant

Menukaart en op de achtergrond Dolmadakia (wijnbladeren met rijst)

Mosselen

Gebakken courgette

Kabeljauw, in Nederland noemen ze dat kibbeling

Macaroni van Chios met tomatensaus

Daarna nog een afzakker bij Vanilla in Karfas

En dat was het dan weer voor vandaag!
Zondag 1 mei 2022
De eerste dagen van onze herwonnen vrijheid gaan we op de culinaire toer...naar Karfas, de toeristische plaats waar onze vrienden een taverna hebben.
Een biertje en een jus-d 'orange drinken bij Oases op de boulevard aan zee.

En dan is het nu tijd om een hapje te gaan eten.

Eerst een voorgerecht en wat te drinken; Griekse salade met knoflookbrood, voor manlief nog een zout visje...en natuurlijk bier en ouzo om het nat te houden.

En dan het hoofdgerecht; een pizza Margarita en een heerlijke vis (Sargos) voor de man.

Zo, de eerste dag van de vrijheid zit er op, nog een afzakkertje op ons balkon en dan weer naar de orde van de dag.. onze birdy's de vrijheid geven.
Morgen en overmorgen de gewone wekelijkse gang van zaken en woensdag naar Chios-stad met een bezoek aan Kechrimbari-taverna, ook vrienden van ons.