De autosleutelaar en nieuwe technieken.

De autosleutelaar en nieuwe technieken.

De autosleutelaar en nieuwe technieken.

 
De autosleutelaar en nieuwe technieken.
 
 
 
De autosleutelaar. Ik zelf dus ben er zo een. Niet te geloven hoe weinig je tegenwoordig nog aan een nieuwe auto zelf kunt en mag doen.
 
 
 
 

 

Vroeger als er iets stuk was aan je auto dan kon een handige Harry dit zelf repareren. Je pakte je gereedschapskist en verving de schokbrekers en remmen.
 
 
 
 
 
 
Ook een oliefilter vervangen was het probleem niet. Evenmin als de olie of het vervangen van de bougies en de accu.

 

 

 

 

 

Als de uitlaat vervangen moest worden dan deed je dat. Was er een koplamp, achterlicht of knipperlampje defect dan verving je die.

 

 

 

 

 

 

Tegenwoordig met al die elektrische auto's mag je bij wijze van spreken de motorkap (mag je dat nog zo noemen ? ) niet eens meer openen zonder er een cursus voor gevolgd te hebben. 

Aan dit soort auto's zelf sleutelen is een no go. Er zijn zo veel wettelijke regels dat je er zelf niks meer aan mag doen. Zo'n elektrisch geval is niet helemaal mijn ding. Ja het rijd lekker maar bij een pechgeval kun je er helemaal niks mee. Zelfs een reservewiel is niet eens meer standaard.

 

 

Wat mij betreft geef mij maar een auto die ik zelf kan repareren en onderhouden zonder een hele stapel aan papieren/diploma's te hebben. Eentje met zo min mogelijk elektronica.  Zo iets als deze twee.

 


 
Heel eerlijk wacht ik op de dag dat de garage bedrijven bij de hobbyisten zoals ik aan de bel moeten gaan trekken omdat de monteurs niet meer weten hoe een wat oudere auto in elkaar steekt.
 
 
Victor.

 


Victor

61 Blogs posts

Reacties