Het einde van het Westen

Reacties · 97 Bekeken

De teloorgang van een beschaving

De babyboomergeneratie van het Westen is welhaast uitgestorven en laat een onbetaalbare schuldenberg achter zich. De babyboomer hebben hun leven lang niks gedaan, alleen maar achterovergehangen op de ikea-bank zitten zappen op de treurbuis en niks bijgedragen aan vooruitgang of bestendiging voor de navolgende generaties.

Sinds 1987, toen de centenials van begin 20e eeuw aan hun einde kwamen, is er niks meer uitgevonden. Geen enkele uitvinding was vooruitstrevend genoeg om een vierde industriële revolutie te veroorzaken en sinds dat jaar is alles bergafwaarts gegaan. Tevens liep het onderwijsniveau gillend achteruit, het onderwijs werd gepolitiseerd en de studenten komen er dommer uit dan ze er in gingen.

De centenials van begin 20e eeuw hebben een geweldige tijd van vooruitgang beleefd. Toen ze geboren werden, was er alleen prachtige architectuur en de stoomtrein. Tijdens hun leven hebben ze elke vorm van vooruitgang meegemaakt. De uitvinding van de interne verbrandingsmotor (zowel Otto als Diesel). Telefoon, radio, televisie en internet. Luchtballon, vliegtuig, Boeing 747 en Concorde. Relais, radiobuis, transistor en microprocessor. Zelfs ruimtevaart en atoomenergie.

En wij? Degenen die de vervloekte Summer of Sixtynine niet hebben meegemaakt? Helemaal niks. Mensen zijn verworden tot verslaafde mobieltjeszombies, die zich dood amuseren en nergens over nadenken. Sinds 1987 is de Westerse wereld hollend achteruit gerend, heeft niks nieuws toegevoegd en uitsluitend ellende veroorzaakt.

Intussen wordt het Westen gekoloniseerd door vijandige culturen. Op zich prima, want er is toch geen redden meer aan het vermaledijde Westen, en het is ook niet de moeite waard om voor te strijden, maar de resterende vraag blijft: Waar ter wereld kunnen degenen heen, die dit niet willen en deze ellende niet verdiend hebben, de draad oppakken waar het in 1987 is blijven steken?

Reacties