Introductie leer zelf Internetmeme's maken

Reacties · 1602 Bekeken

Dit artikel is een introductie op het maken van internetmeme's. Om socializen groot te maken kunnen internetmeme's een handig hulpmiddel zijn waarmee aan iedereen buiten deze site te laten zien hoe leuk socializen eigenlijk is.

Je ziet ze veel op de grote social media sites en ook op socializen voorbijkomen de zogenaamde internetmeme. Een foto of animatie met een grappige of inspirerende tekst.

Het viel mij op dat er op socializen heel veel internetmeme's voorbij komen die zijn geleend van de buurman in het donkerblauw. Alhoewel die internetmeme's vaak leuk, grappig en inspirerend zijn kwam bij mij wel de gedachte op hoe mooi het zou zijn als socializen met zijn eigen internetmeme's bekendheid zou krijgen. Dit is de reden dat ik de groep zelf internetmeme's maken ben gestart.

Hoe maak je een internetmeme?
Om een internetmeme te maken heb je natuurlijk een afbeelding nodig dit kan een afbeelding zijn die je zelf hebt gemaakt maar het kan ook een afbeelding zijn die je van het internet plukt. Er zijn aardig wat website's waar je afbeeldingen gratis kan downloaden en die je vrij mag gebruiken. Hieronder drie voorbeelden van websites waar je gratis afbeeldingen kunt downloaden.
pixabay.com
pexels.com
freeimages.com

Je kunt afbeeldingen downloaden maar er zijn ook websites waar er al een groot aanbod is aan afbeeldingen die je op de desbetreffende site van een tekst kunt voorzien en dan kunt downloaden. Zoals de onderstaande websites:
imgflip.com
mememaker.net
imagechef.com

Ook zijn er apps in de Google Playstore en in de Apple app-store te vinden waar je internetmeme's mee kunt maken.

Ook al hebben deze zogenaamde meme generatoren een groot aanbod van afbeeldingen kun je bij de meeste ook je zelf gemaakte of gedownloade afbeelding uploaden om te bewerken.

Ben je ervaren met foto bewerkingsprogramma's dan kun je daar natuurlijk ook je internetmeme's mee maken.

Natuurlijk is het leukste om zelf je teksten te verzinnen en ik zou ook adviseren als er een leuke tekst in je hoofd opkomt deze voor jezelf op te schrijven zodat je die later dan kunt gebruiken. Kun je nu even niet op een tekst komen dan zijn er ook websites waar je teksten kunt vinden zoals je hieronder kunt bekijken:

Inspirerend, Spiritueel
citaten.net
spiritum.nl
inspire.nl

Grappig, moppen
mooie-zinnen.nl
leuke-teksten.nl
lachjekrom.nl

Heb je een afbeelding van een leuke of inspirerende tekst voorzien? Vergeet dan niet om onderaan de afbeelding het internet adres van socializen te vermelden. Je kunt dat alsvolgt doen socializen.online, socializen.online/jegebruikersnaam of socializen.online/paginanaam.

Hieronder zie je een eenvoudige internetmeme die ik zelf heb gemaakt met een afbeelding van pixabay en de tekst van citaten.net. Zoals je kunt zien heb ik ook de auteur van het desbetreffende citaat vermeld. Staat wel zo netjes.

Is de meme die je hebt gemaakt naar je zin? Dan kan je hem publiceren. Natuurlijk plaats je hem hier op socializen maar het mooiste is natuurlijk als je jouw internetmeme publiceert op de andere social media websites. Dit kan je doen door de afbeelding daar te uploaden en te voorzien van jouw persoonlijke affiliate link. Maar je kunt bijvoorbeeld ook hier een pagina maken en daar je meme op plaatsen en het via je pagina verspreiden.

Tot zover deze introductie over zelf internetmeme's maken. Hebben jullie nog tips trucs met betrekking tot het maken van internet meme's laat het dan in de reactieveld hieronder weten.

Reacties