Belangrijk om even te lezen de veiligheid van je account

Wij vinden de veiligheid van onze leden erg belangrijk. Daarom dit korte artikeltje over de veiligheidsfuncties die socializen heeft en wat je zelf kan doen om je veiligheid te vergroten.

Het begint nu redelijk te lopen op Socializen en daar zijn we natuurlijk enorm blij mee. Als een website groeit wordt het voor louche figuren zoals hackers interessant om rottigheid uit te halen. Socializen heeft om dit te bestrijden een aantal functies om je veiligheid te vergroten.

Belangrijk als eerste ligt natuurlijk bij jezelf door een sterk wachtwoord voor je account te kiezen. Een goed wachtwoord in combinatie met de sterke vesleuteling die wij gebruiken maken het voor iemand die kwaad wil al een stuk moeilijker om een account te hacken. Een goed wachtwoord bestaat tenminste uit acht tekens en elk teken meer maakt het wachtwoord alleen maar beter.

Ongebruikelijke login
Een van de extra veiligheidsfuncties heet ongebruikelijke login. Dit houdt dat als je inlogt vanaf een ander ip adres als waar je gewoonlijk vanaf inlogt, het systeem je een mailtje stuurt met een code die je dan op de site moet invullen. Dit maakt het voor hackers een stuk lastiger om een account te hacken.Want als een boef op jouw account probeert in te loggen dan krijg jij een mailtje met een code. Ongebruikelijke login staat standaard ingeschakeld op socializen.

Twee-factor-authenticatie
Je profiel op socializen is ook uitgerust met twee-factor-authenticatie. Dit houdt in dat wanneer je inlogt op je account je na het invoeren van je wachtwoord er wordt gevraagd naar een code. Deze code wordt door het systeem naar je email adres gestuurd. Twee-factor-authenticatie staat standaard uit en die je kun je zelf activeren door op je profiel naar Algemene instellingen/Veiligheid/Twee-factor-authenticatie te gaan en het daar in te schakelen. We raden het zeer sterk aan om dit wel in te schakelen.

Heb je vragen over ongebruikelijke login of twee-factor-autenticatie of andere vragen met betrekking tot de veiligheid dan beantwoorden wij die graag.


Reacties