Verslag van de eerste bespreking van het Socializen team

Gisteren was het zover, de eerste bespreking van het nieuwe team dat Socializen gaat beheren was een feit. Lees er in dit korte verslag meer over.

Gisteren haden we de eerste bespreking met de nieuwe teamleden van Socializen Jacco en Marc. Naast dat het heel gezellig was en we door Marc en zijn partner Marjolein heel goed werden verzorgd met koffie, cake en heerlijke soep, hebben we natuurlijk ook serieus gesproken over de toekomst van Socializen.

Onze plannen
Als eerste hebben we afgesproken de privacy regels voor moderators nog beter te gaan regelen. Naast onszelf zal iedere moderator die in de toekomst ons team komt versterken een geheimhouding en privacy verklaring moeten ondertekenen.

We hebben ook de taken verdeeld, het modereren van Socializen doen we met zijn drieën daarnnaast zijn Jacco en mijzelf verantwoordelijk voor het technische gedeelte van Socializen. Marc gaat met onze geheimhouding en privacy verklaring voor de moderators aan de slag. Hiernaast zullen we ook nog een paar privacy verbeteringen in het administratie pannel gaan doorvoeren.

We hebben ook afgesproken dat we gezamelijk beslissen over aanmeldingen van nieuwe moderators. Nieuwe moderators zullen worden uitgenodigd bij de teambespreking zodat we elkaar beter leren kennen en kunnen we zien of de bekende klik er is.

Ook het verstrekken van vinkjes doen we alleen nog wanneer men een kopie of een foto van het legitimatie bewijs upload. Het zit dus niet meer automatisch in een pro lidmaatschap. Dit geld ook voor het verifiëren van pagina's.

Het pro lidmaatschap gaan we afschaffen. Hier komt een donateurschap voor in de plaats waarbij donateurs wat extra mogelijkheden gaan krijgen. Wat die mogelijkheden zijn maken we samen met de details over hoe het donateurschap er precies uit gaat zien later bekend.

Aangezien we een nieuwe mogelijkheid hebben om het profiel te pimpen en om het voor ons wat eenvoudiger te maken om ondersteuning te geven. Hebben we besloten om de mogelijkheid om het profiel pimpen met css bij de lancering van het nieuwe thema uit te schakelen.


De App
Omdat het maken van de app voor socializen met een nieuwe ingewikkelde techniek gemaakt moet worden hebben we besloten om zo snel als mogelijk een zogenaamde webview app beschikbaar te stellen. Deze zullen we hier op site aan de leden gaan aanbieden en niet via de Google playstore. De officiële Socializen app zullen we op een later tijdstip lanceren.


Reacties
Zohra 2 jr

oh wat jammer zeg dat het css wordt uitgezet, kan het er niet naast worden gebruikt? Dat vindt ik wel een minpunt om eerlijjk te zijn, css heeft je de vrijheid om het precies zo te maken als je het zelf wilt! De rest vindt ik een prima idee!