Afvallen is zo gemakkelijk niet

Wat zou het ideaal zijn als je alles zou kunnen eten en toch een mooi gewicht zou kunnen houden. Maar helaas, zo werkt het niet.

Hoe dan ook, elk pondje gaat door het mondje! Je kunt stellen dat het niet zo is, maar echt waar, van de lucht word je niet dik!

Er zijn verschillende dieten beschikbaar, van koolhydraatarm tot vetarm, of caloriearm. Je kunt ze allemaal volgen en je zult ook wel degelijk resultaat gaan boeken. Maar wanneer je op je streefgewicht bent, zul je niet weer terug moeten vallen in je oude eetgewoontes, want dan ben je binnen de kortste keren weer terug bij af!

Je zult je eetpatroon moeten aanpassen. 

Op zich is dat niet zo moeilijk, behalve wanneer je bijvoorbeeld een koolhydraatarm of vetarm dieet bent gaan volgen, want nu ben je genoodzaakt om dit vol te houden. Teveel koolhydratn maken je direct weer dik, net zoals het nuttigen van extra vet, wanneer je vetarm bent gaan eten. 

Het is beter om eeen caloriearm dieet te gaan volgen en vervolgens op je calorién blijven letten. Je kunt hierbij een schaal aanhouden van wat je aan calorieën mag nuttigen per dag, zodat je nirt teveel binnen gaat krijgen. Door dit te doen kun je ook eens een bak patat eten of een lekker stuk taart. 

 

Het is helemaal niet echt moeilijk om een dieet te volgen, maar om je streefgewicht te blijven houden, dat is inderdaad wel moeilijk. Wil je je calorieën tellen? Kijk dan eens op de site van het Voedingscentrum, daar kun je de app downloaden om te weten wat je aan calotieën binnenkrijgt.

 


Christina Van Harte

4 Blogs posts

Reacties