Is een mondkapje wel verstandig?

Daarnaast beperkt het mondkapje de inname van verse schone zuurstof. U draagt immers een filter voor uw neus en mond, en dat werkt per definiete belemmerend.

In deze vreemde gemanipuleerde tijden worden mondkapjes steeds meer en meer gezien.  Niet onbegrijpelijk als je de hele dag het nieuws volgt via radio en/of tv. Maar ik wil het even hebben over de mondkapjes zelf. Is het nou wel zo verstandig om die dingen te gebruiken. Ik ging op onderzoek uit.

Eerst maar eens kijken hoe ons ademhalingssysteem eigenlijk werkt. Wat ademen we in, en wat ademen we uit?

Nou, dit is het antwoordt; “Je ademt zuurstof in en koolzuurgas uit. Zuurstof wordt via de longblaasjes afgegeven aan je bloed. Dit noemen we gaswisseling. Als de zuurstof gebruikt is, gaat koolzuurgas vanuit het bloed weer de longblaasjes in. Dit gas adem je weer uit”.  Zie deze school tv uitzendig van de NTR waar het heel simpel word uitgelegd. https://schooltv.nl/video/gaswisseling-van-zuurstof-naar-koolzuurgas/

We ademen koolzuurgas uit dus, koolzuurgas heeft een wetenschappelijke benadering die inmiddels overbekend is geraakt al zijnde CO2.

Het zal duidelijk zijn als u een mondkapje gebruikt u daar zeker niet gezonder van gaat worden, sterker nog, wellicht eerder ziek of zieker.

Als je gaat onderzoeken wat teveel CO2 met een mens doet, word je daar niet vrolijk van. Zaken als hartfalen kunnen door teveel CO2 veroorzaakt worden. 8% CO2 inademen kan zelf na 30 minuten een hartstilstand betekenen. Zie hier: https://koeltechniek.startpagina.nl/forum/topic/953628/pas-op-met-co2-8-co2-inademen-betekent-na-30-minuten-hartstilstand/

Daarnaast beperkt het mondkapje de inname van verse schone zuurstof. U draagt immers een filter voor uw neus en mond, en dat werkt per definiete belemmerend.

De conclusie mag u zelf trekken vanzelfsprekend, maar ik ga niet aan de mondkapje, ik krijg minder schone zuurstof binnen en vul het mondkapje met CO2 welke ik opnieuw ga inademen. Mijn CO2 gehalte zal meer en meer stijgen naarmate ik het kapje langer draag. Daarnaast is er nog een ander aspect om het niet te dragen, al die mondkapje zal geen positieve bijdrage zijn voor het milieu, u weet wel, de CO2 concentratie moet lager…


Marc (Team VriendenPlek)

110 Blogs posts

Reacties