Het dorpje en de stad

Als Facebook de stad is, dan is Socializen het dorpje. Veel is er hetzelfde als op Facebook, zoals je ook in een dorpje winkels hebt, maar het is er gemoedelijker, overzichtelijker en persoonlijker. Je wordt meer gezien als persoon. Socializen is een gezellig dorpje,

Het dorpje en de stad

Gisteren heb ik mijn eigen website gepresenteerd, www.marjoleinschrijftover.nl.

Ik was daar al een tijdje mee bezig, het leek me aan de ene kant heel leuk, maar er zitten ook wat minder leuke kanten aan. Je hebt niet zomaar vanzelfsprekend bezoek op je website. Het is niet zoals op de bloggerssite waar ik schreef, waar al veel leden zijn en waar je dus wat makkelijker ontdekt en gelezen wordt. Natuurlijk deelde ik ook toen mijn blogs op social media, om gelezen te worden, om reacties te krijgen. Facebook is daar een goede voor natuurlijk, daar zitten zoveel mensen! Toch krijg je niet veel reacties als je je blogs deelt in, bijvoorbeeld, groepen voor bloggers. Misschien lezen ze je blog wel, maar reageren, dat komt er vaak niet van. Reageren doe je makkelijker als je in een kleinere groep verkeert, als je iemand een beetje kent, al is het dan alleen maar digitaal.

Vergelijk het met een grote stad en een dorpje. In de grote stad zijn alle winkels, restaurants, alles wat je maar nodig hebt. Je begeeft je tussen grote groepen mensen, anonieme voorbijgangers. De mensen zijn er wel, ze zien je wel, maar soms lijkt het alsof ze door je heen kijken. Vooral als er gewacht moet worden, in de rij bij de kassa bijvoorbeeld. Of in het openbaar vervoer, waar ik gelukkig niet vaak hoef te zijn. De mensen zetten zichzelf uit, ze staren voor zich uit, kijken je expres niet aan en wachten tot het hun beurt is, of totdat ze op de plaats van bestemming zijn. Dan gaan ze weer ‘aan’.

In een dorpje is het gezelliger, men kent elkaar beter, voelt zich misschien wel gewoon veiliger en het is makkelijker een praatje met iemand aan te knopen. Dat lijkt onbelangrijk, maar iedereen vindt het fijn om gezien te worden en als je dan toch staat te wachten, waarom dan niet een gezellig kletspraatje met je mede-wachtenden? Het maakt dat je aan het einde van de dag leuker op de dag terugkijkt dan wanneer je alleen maar mensen bent tegengekomen die op standby stonden.

Als Facebook de stad is, dan is Socializen het dorpje. Veel is er hetzelfde als op Facebook, zoals je ook in een dorpje winkels hebt, maar het is er gemoedelijker, overzichtelijker en persoonlijker. Je wordt meer gezien als persoon. Socializen is een gezellig dorpje, met een winkelstraatje en een dorpsplein waar iedereen gezellig een praatje met elkaar maakt. Je kunt de anderen laten zien wat je doet, wat je maakt, wat je interesseert. Een plek waar altijd wel iemand is. Ik hoop dat mijn eigen website een klein winkeltje mag worden aan de rand van dat gezellige dorpsplein, waar de mensen af en toe even binnenkomen voor een praatje.

Maak er een mooie week van en hopelijk tot ziens op het dorpsplein van www.Socializen.online

Liefs,

Marjolein


Marjolein Matthezing

30 Blogs posts

Reacties
Marc (Team VriendenPlek) 7 maanden geleden

Prachtig en geniaal geschreven!