Is het niet beter om te stoppen met de term Corona Hoax? Ik vind van wel

Ik volg nu al een poosje de discussies die er her en der op internet gevoerd worden. Als ik zie hoe de discussies gevoerd worden maakt dit me verdrietig. In plaats dat alles wat ons overkomt, ons verenigd, wordt de verdeeldheid alleen maar groter. Daarom wil ik het onderstaande even kwijt

Laat ik beginnen met te zeggen dat ik vind dat de term Corona hoax niet de juiste term is voor wat er momenteel aan de hand is. Ik vind deze term ook niet getuigen van respect voor de mensen die keihard in de zorg werken en ook niet voor de families die één of meerdere dierbaren hebben verloren aan dit virus.

Ik ken mensen die familieleden hebben verloren aan Corona en ik ken ook mensen die in de zorg dagelijks Corona patiënten verzorgen of hebben verzorgd. Je kan mij niet vertellen dat al die vele duizenden zorgmedewerkers aan zo'n hoax zouden meewerken.

Het is in mijn ogen wel zo dat wij niet juist geïnformeerd worden. Daar maakt de massa media zich schuldig aan maar ook de zogenaamde alternatieve media maakt zich hier schuldig aan. Het verbaasd me hoe sommige mensen die zeer kritisch zijn op de massa media wel klakkeloos aannemen wat de alternatieve media hen voorschotelt.

De massa media faciliteert het verdeel en heers spelletje wat de politiek wil spelen maar al te graag en de alternatieve media doet daar (voor de kliks op hun advertenties) maar al te graag aan mee. Ik noem hier de alternatieve media in algemene zin maar er zijn natuurlijk best wel websites in het alternatieve segment die wel ter goede trouw zijn. Maar dat zijn niet de websites die het hardst schreeuwen.

Mensen die mij kennen weten dat ik mij al jaren bezig hou met zaken die je alternatief zou kunnen noemen. Maar ik neem nooit klakkeloos aan wat ik in de alternatieve media lees. Ik ga dan op onderzoek uit om te proberen wat ik heb gelezen te bevestigen en dan nog blijf ik sceptisch. Hetzelfde geldt voor de massa media.

De wetenschap heeft ook een probleem. Als eerste heb ik me enorm gestoord aan al die virologen die tijdens de lockdown elke dag op tv te zien waren om te vertellen dat ze het niet wisten of aan het speculeren waren. Als ik weer zo'n viroloog zag dacht ik man (of vrouw) ga je laboratorium in en ga onderzoek doen.

Ten tweede de wetenschap heeft een betrouwbaarheidsprobleem. Veel wetenschappers verkopen, om het maar eens dramatisch te verwoorden, hun ziel aan het bedrijfsleven. Als ik dan zo'n wetenschapper op televisie wat hoor beweren vraag ik me iedere keer af wiens belangen hij/zij dient. Dit betekend natuurlijk iet dat alle wetenschappers de belangen van het bedrijfsleven dienen. Er zijn echt wel wetenschappers die niet hun ziel hebben verkocht maar die komen niet vaak aan het woord. Om te weten wat die wetenschappers te melden hebben moet je zelf op onderzoek uit.

Wat dan? De televisie het raam uit gooien? Nee lijkt me niet verstandig aangezien het in mijn ogen juist belangrijk is te weten wat er in de massa media verkondigd wordt. De alternatieve media mijden? Nee lijkt me ook niet verstandig want het is mijn inziens ook belangrijk om te weten wat daar verkondigd wordt. Je moet natuurlijk wel zelf blijven nadenken en niets klakkeloos voor waarheid aannemen en zelf op onderzoek uit gaan.

Tot slot zou ik het zeer waarderen als er met respect gediscussieerd wordt en ik stel voor dat we met zijn allen respect hebben voor onze zorgmedewerkers, de nabestaanden van overleden patiënten en laten we stoppen met de term Corona hoax.

Dit wilde ik even kwijt.


Rudy Deelen

25 Blogs posts

Reacties
Francois Appers 2 jr

Ik stoor me geweldig aan de manier waarop zowel onze regeringen als de media en zelfs de geleerde virologen dit allemaal aanpakken Rudi. Hoe ze dit in het begin als 'een onschuldig griepje' noemden. Hoe ze goochelen met cijfers en allerlei statistieken die ze zo naar hun hand zetten en bewijzen wat ze willen bewezen zien. Het welles-nietesspelletje met het al of niet nuttig zijn van mondkapjes. Toen hier in Vlaanderen enkele dagen geleden een burgemeester (wethouder) als eerste en enige het initiatief nam om mondkapjes te verplichten in supermarkten. De overheid floot hem direct terug door zijn beslissing te vernietigen... Een beslissing van het gezond verstand. Maar enkele dagen later worden dezelfde mondkapjes in ALLE winkels verplicht. Zelfs de virologen die het toch zouden moeten weten spraken mekaar tegen om toch maar in de picture te staan. En naarmate de vakantie dichter bij kwam, werd reizen plots weer mogelijk. Dat voorspelde ik weken geleden. Onze economie is uiteraard belangrijk, brengt brood op de plank, maar of die belangrijker is dan onze gezondheid...