Wat is er zo leuk aan 'Socializen' op Socializen?

Onlangs schreef ik een artikel over nieuw 'Facebook- en Hyves alternatief 'Socializen', een nieuw Nederlandstalig sociaal netwerk dat jou in staat stelt om een mooie, gepersonaliseerde profielpagina op te stellen en te 'connecten' met nieuwe vrienden en op de

Wat is er zo leuk aan 'Socializen' op Socializen?

 

Onlangs schreef ik dit artikel over nieuw 'Facebook- en Hyves alternatief 'Socializen', een nieuw Nederlandstalig sociaal netwerk dat jou in staat stelt om een mooie, gepersonaliseerde profielpagina op te stellen en te 'connecten' met nieuwe  vrienden en op deze manier een nieuwe sociale kring op te bouwen van mensen met wie je jouw dagelijks wel en wee deelt.

profiel

Verdien punten met jouw posts, blogs en likes.

Socializen heeft een vernuftig 'puntensysteem' waarmee jij beloond wordt voor jouw activiteiten binnen het netwerk. 

Hieronder de belangrijkste punten op een rijtje:

Voor elk bericht, reactie, commentaar en weblog artikel krijg je punten. De waarde qua punten voor elke activiteit is als volgt:

 

  • Het plaatsen van een bericht op de tijdlijn 15 punten,
  • Het geven van een reactie met de reactieknop 5 punten,
  • Het plaatsen van een commentaar onder een bericht 10 punten,
  • Het schrijven van een weblog artikel levert 30 punten op. (korte weblogs die doorlinken naar andere blogs mogen niet gebruikt worden , puur en alleen maar om punten te krijgen voor jouw geplaatste blogberichten, als je aandacht wil voor jouw andere blogs  op andere websites, bijv. YOORS, doe dit dan gewoon in een statusupdate en niet binnen een blogbericht)

Dit puntenaantal kan bizar snel oplopen. Hoe actiever jij bent binnen het netwerk, hoe meer punten jij verdient!

 

Wat leveren die punten jou op?

Op het moment van dit schrijven leveren de punten financieel gezien (nog) niets op. De site is net nieuw en genereert (nog) geen inkomsten. Wél wordt jij beloond met enkele privileges binnen het netwerk waardoor je met jouw verdiende punten bijvoorbeeld een PRO-lidmaatschap kunt kopen. Een PRO-lidmaatschap kun je al kopen met een punten aantal van 8000 punten, en dit heb je sneller bij elkaar verdiend dan je denkt! Wél krijg je voor ieder lid dat jij aanbrengt via jouw persoonlijke 'affilliate-link', welke je kunt vinden bij je instellingen / verdiensten, maarliefst € 0,15 en dit kan al snel oplopen als jij veel vrienden uitnodigt of deze affilliate-link verwerkt in blogjes die jij schrijft die linken naar Socializen!

Wat kun je doen met een PRO-lidmaatschap?

Met een PRO-lidmaatschap kun je:

 

  • Zien wie jouw profiel heeft bezocht
  • Berichten 'omhoog' plaatsen. 

 

Dit is een vorm van adverteren waarbij bepaalde berichten die jij omhoog plaats, verschijnen als een soort van advertentie op de hoofdtijdlijn van Socializen. Elk lid ziet dus geregeld dat bericht,  en dit bericht kun jij dus bijvoorbeeld gebruiken om aandacht te vragen voor een dienst of product dat jij aanbiedt of een evenement dat jij organiseert.

Dit bericht legt precies uit wat je allemaal kunt doen met jouw punten!

Start een eigen groep of 'fan' pagina:

Net als op Facebook, is het op Socializen mogelijk een eigen 'groep ' of 'fan' pagina te starten. Een groep is bedoeld om samen met mensen met een gelijksoortige interesse, een discussie groep te beginnen of om gezamenlijke interesses te delen.

Een 'fan' pagina is handig om jouw eigen producten, activiteiten of interesses te delen met mensen die jouw pagina 'liken'. 

Zie hier een aantal pagina's die ik heb opgezet:

 

 

Mijn groepen:

 

 

 

Layout voorbeelden:

 
profiel

'Purple dream layout'

Download hier

profiel

'Black moon layout'

Download hier

Socializen is géén Hyves

Hoewel Socializen ongeveer dezelfde functionaliteiten biedt, die het welbekende Hyves ooit had, is het Niet Hyves zélf. Wél hangt er een soortgelijk sfeertje op de site, wat een nostalgisch gevoel oproept aan het oude, vertrouwde Hyves. De leden die er nu al zijn voelen zich er thuis en vinden het er fijn.

Je kunt er door middel van CSS jouw profiel pimpen (dit vereist wel enige programmeerkennis), maar voor wie hier geen verstand van heeft, zijn er enkele kant- en klare layouts. Er komen er meer aan in de toekomst maar voor nu is dit wel even voldoende. Er zijn ook geruchten over een layout-generator, ongeveer zoiets als wat we vroeger op Hyves hadden, die jou in staat stelt om zélf op een heel eenvoudige manier jouw profiel te pimpen. Maar dit ligt nog in de toekomst en is nog in ontwikkeling. Tot die tijd moeten we het even op de CSS-manier doen. Kom je er niet uit? Dan is er altijd wel iemand aanwezig die jou hiermee kan helpen, of je stelt jouw vraag op het forum 'CSS-tricks en profielpimpen' van de website!

Ook interessant voor bedrijven, instellingen en organisaties:

Socializen is een unieke manier om jezelf te profileren, óók voor bedrijven, organsisaties, instellingen, clubs, verenigingen, radiostations, etc. , etc.

Doordat je CSS kunt gebruiken is het mogelijk om jouw persoonlijke profielpagina te laten integreren met jouw website door het eenzelfde stijl te geven. Ik ben gespecialiseerd in het maken van CSS-layouts voor Socializen. Kom je er zelf niet uit? Neem dan contact met mij op middels een PB via mijn profielpagina, voor een gepersonaliseerde layout. Ik kan een bijpassende pagina-cover maken met eventueel je bedrijfs informatie erin verwerkt!

In deze advertentie van mij kun je mijn mogelijkheden voor het maken van een Socializen-layout lezen!

LID WORDEN VAN SOCIALIZEN:

Lid worden is heel eenvoudig. KLIK SIMPELWEG OP DEZE LINK om jezelf aan te melden als lid!

profiel
 

Zohra

81 Blogs posts

Reacties