Blog --> Coronaknuffel

Ze gaf aan; “je krijgt corona van de televisie”. Ze “verbood” het ons als kinderen om met deze gekte mee te gaan, en gewoon langs te blijven komen, en gewoon zoals altijd te kussen en te knuffelen.

Wat een eenzijdige berichtgeving op dit moment, Marc. Helaas klopt dit volledig, het nieuws is inderdaad erg eenzijdig. Het corona/covid-19 beheerst het nieuws helemaal, zo’n beetje overal. Niet alleen op de televisie en in de kranten, maar ook, of juist vooral op sociaal media. Erg onbegrijpelijk is het niet. Wat je ook vindt van corona/covid-19, sociaal maatschappelijk is het niet veel goeds. Mensen vereenzamen, bedrijven en zelfs hele bedrijfstakken dreigen eraan onderdoor te gaan. Tot de dierentuinen aan toe. Het meest erge is toch wel dat we door niets te doen, dit volledig accepteren. Waarom doen we dit? Velen zijn helaas liever in staat hun ouderen te laten vereenzamen en in sommige gevallen zo te laten sterven in plaats van ze gewoon te bezoeken. Hoe erg is dat? Uit eigen ervaring kan ik alleen maar spreken dat mijn eigen moeder op haar 83 jarige leeftijd al in het begin van het hele corona gebeuren besloten had de televisie niet meer aan te zetten op de nederlandse zenders. Ze gaf aan; “je krijgt corona van de televisie”. Ze “verbood” het ons als kinderen om met deze gekte mee te gaan, en gewoon langs te blijven komen, en gewoon zoals altijd te kussen en te knuffelen. En, wat ben ik blij dat ik haar wijsheid heb opgevolgd! Juist door dit te blijven doen hebben we de laatste maanden van haar leven mooi en intens mogen beleven, ik had er niet aan moeten denken door een openstaand raam tegen mijn moeder te moeten schreeuwen “hoe gaat het?”. Wat een verschrikking moet dat zijn! Ze had kanker, en besloten om er geen lijdensweg van te maken. Ze zei; “mijn “kop” is nog goed, dus ik neem zelf de regie”. Ik vond dat ze gelijk had! Intens en toch ook heel mooi heeft ze afgelopen 4 september afscheid genomen van het aardse leven, ze vond het “goed zo”, hetgeen ook op haar rouwkaartje staat. 83 jaar een bewogen leven, onder de kanker zitten en dan toch nog het inzicht hebben en je druk maken om de corona leugen, “ik doe er niet aan mee” zei ze. Wat een topvrouw, wat een inzicht!

En misschien is dat ook wel het beste, er niet aan mee doen. Als ik kijk naar mijn eigen kleine wereld, zijn er geen mensen met corona, met mondkapjes, of angstig. Onze “groep” leeft gewoon zijn/haar leven en het gaat allemaal goed, er is in mijn wereld niets aan de hand. Misschien ligt daar wel een stukje bewijs, als we nu eens allemaal naar onze eigen wereld kijken en dan de balans opmaken, zou het er dan niet allemaal heel anders uit zien? Waarschijnlijk wel, denk ik zo maar. Als we kranten en televisie nu eens vaarwel zouden zeggen, zouden we dan niet heel snel terug gaan naar wat ooit normaal was? Ik denk het wel.

Toch is er veel en eenzijdige berichtgeving. Dat is zeker zo, ook hier. Laat het helder en duidelijk zijn dat ik persoonlijk wel denk dat er iets van een corona bestaat. De berichtgeving zou eigenlijk ook niet meer over corona moeten gaan, maar over de overheid en haar onuitputtelijke drang naar meer en meer macht over u en mij, en dan misschien nog ook wel over de manier waarop zij dat doen. Fascistisch? Een woord waar ik eigenlijk niet zo van hou, maar als je dan gaat zoeken op bijvoorbeeld Wiki kun je toch echt niet meer ontkennen dat onze overheid op zijn minst stevige fascistische trekjes krijgt. Een uitermate enge ontwikkeling. Een ieder die een beetje school heeft gevolgd weet hoe het in de jaren dertig ging van de vorige eeuw bij onze oosterburen. En hoe ironisch ook, precies in het jaar dat we 75 jaar bevrijding vieren zien we hier dezelfde ontwikkeling als in die jaren dertig. Eng, lieve mensen, het is doodeng!

Door maanden van ervaring, door gewoon door te gaan, ben ik allang niet bang of onder de indruk van corona, welke cijfers dan ook en alles wat er omheen hangt, maar des te meer maak ik mijzelf steeds meer zorgen over de nederlandse overheid en haar trouwe volgers. Het is wel mooi te waarnemen dat vele trouwe overheid volgers beginnen af te haken, simpel door te zien dat verreweg het meeste niet klopt. Soms is het heel simpel te zien, als je maar wilt kijken. Persoonlijk ben ik ernstig van mening dat juist al deze mistanden aan het licht moet worden gebracht. Daarin moet volhard worden, het is gewoon belangrijk dat mensen zien dat niet alles is zoals het lijkt.

Wat ook belangrijk is, is dat er een stuk luchtigheid, vrolijkheid, vriendelijkheid verpakt in een mooi stuk humor de revue blijft passeren, denk daar aan. Maak er vooral elke dag iets moois van, maar vergeet niet met één oog te kijken naar zij die mooi praten en niet mooi doen.

Mooi weekend gewenst, en geef elkaar eens gewoon een hartelijke knuffel, het kost niets en je knapt er zo van op!

 


Marc (Team VriendenPlek)

142 Blogs posts

Reacties
Zohra 1 y

Prachtig geschreven, ik heb hem gedeeld bij de blauwe buren...