Donkere tijden

Dit veel te lange en persoonlijk intro geef ik u omdat ik u en mijn geliefden moet waarschuwen, en ernstig moet waarschuwen! Donkere tijden komen eraan, hele donkere tijden!

Twintig jaar nu bijna, op precies te zien 18 jaar beweeg ik mijzelf in wat we noemen de alternatieve media. Toen ik op mijn 39ste ontwaakte na mij eerste open hart operatie met een Bijna Dood Ervaring wist ik één ding. Dit is een koude nare wereld. Dit kon ik weten omdat een Bijna Dood Ervaring iets anders liet zien. Na vijf dagen was ik terug op deze planeet, nooit, maar echt nooit heb ik ervaren hoe vreselijk het op deze planeet is. Het eerste wat ik besloot was om geen TV meer te kijken, dat apparaat liegt, bedriegt en houdt mij zowel qua programnering als technisch in een volledige hypnose, dat zag ik, voelde ik, wist ik nu. De wereld die ik daar voor krijg geschoteld is niet de echte wereld, niet de mijne. Ik begon mijn zoektocht op het grote www en zo ben ik in de alternatieve media beland. Geen tv meer kijken doet inderdaad iets goeds met je, je geest wordt langzaam weer wakker en je gaat dingen zien en beleven zoals ze zijn, en niet zo als ik ze moet zien. Ik heb over dit onderwerp genoeg geschreven, zowel onder mijn eigen naam als onder diverse pseudoniemen. Het is in de afgelopen bijna 20 jaar niet het enige onderwerp waar ik mijzelf in verdiept heb. Ik ben gaan studeren op de menselijke geest en het functioneren daarvan, (massa)hypnose, sektes, geestkaping, narcisme etc., dit zowel op de officiële manier als honderden gesprekken met mensen uit het veld, van slachtoffers, tot ervaringsdeskundigen, tot behandelaars. Heb mijzelf vanaf mijn twaalfde geïnteresseerd in het universum en het leven daarvan en daarin. De nog steeds lopende studie, en waarvan ik inmiddels heb geleerd dat deze nooit zal stoppen, is de liefde. Honderden zo niet duizenden wijsgeleerden en professoren hebben vele kilometers papier gebruikt om dit te proberen te omschrijven, maar ook zaken als verlichting en verbinding vallen hieronder. Ik kan u vertellen dat ik mijn schaar achter de vele boeken die hierover geschreven zijn, als je denkt het te hebben gevonden, zit je of er naast, of je reis begint nu pas. Daarom ben ik altijd op mijn hoede als men zegt de verlichting te hebben gevonden, of dit uitspreken over de liefde, vaak blijkt na één gesprek dat ze nog maar net de inleiding begrijpen en denken het eeuwigdurende boek al uit te hebben.

Dit veel te lange en persoonlijk intro geef ik u omdat ik u en mijn geliefden moet waarschuwen, en ernstig moet waarschuwen! Donkere tijden komen eraan, hele donkere tijden! Nee, ik heb geen profetische gave of zo, echt niet. Hoewel ik vele geloofsboeken heb gelezen geloof ik niet in een God op de aardse manier, ook daarin ligt een vorm van afleiding. Het is gewoon een kwestie van optellen en aftrekken. Iets wat uzelf ook zou kunnen natuurlijk. Echter, velen van ons vinden dat moeilijk of hebben moeite om voor een bepaalde mening uit te komen. We leven immers in een maatschappij die we nog steeds open en vrij noemen, maar dat het al enige tijd niet meer is, u heeft wel degelijk in de gaten dat als u een andere mening heeft dan de mening van de meerderheid in de buitenwereld, uw “kop” er af gaat. Zij zullen u in niet misverstane woorden duidelijk maken dat u vooral “normaal” moet doen en blijven doen. Ik heb dat bijna dagelijks meegemaakt en maak dat nog zeer frequent mee. Het heeft me slechts voer gegeven tot groei. Geen gemakkelijke weg, je gaat namelijk betalen, betalen met vriendschappen en relaties. Ja, het gaat zeker flink wat kosten.

Divide et impera of verdeel en heers, is een tactiek die niet nieuw is. Sterker nog, het is al eeuwen oud, de Latijnse spreuk wordt toegeschreven aan Philippus II van Macedonië (382 v.Chr.-336 v.Chr.). Philippus zou deze tactiek van verdeel en heers hebben toegepast tegen de Griekse stadstaten. In de koloniale politiek van de Europese mogendheden was dit een zeer bekende zegswijze. Ook in het politieke bedrijf en in de oorlogvoering wordt deze tactiek toegepast. Ook in de kerk is de verdeel en heers-strategie toegepast, zoals in de Rooms-Katholieke Kerk.

Terug naar de huidige tijd, de verdeel heers tactiek wordt ook nu toegepast en is beter zichtbaar dan ooit. Wereldwijd is zichtbaar dat mensen via groeperingen tegen elkaar worden opgezet. De machthebbers gebruiken dit graag, het geeft mensen een afleiding opdat zij (de machthebbers) hun vaak snode plannen over een bevolking kunnen uitrollen. Laat ze naar de ene kant kijken, doen wij het, nee niet van de ander kant, maar van de onder of bovenkant, daar waar u het niet verwacht. De gehele corona crisis is daar een gebruiksmiddel voor geworden. Er bestaat in de ziektevorm helemaal geen corona crisis. Corona bestaat, absoluut, maar het is helemaal geen crisis, het is een tool, een gebruiksmiddel om tot een bepaald doel te komen. En angst (crisis) werkt daar het beste bij. Hoe angstiger u bent, hoe meer en meer u zal buigen naar de redders, in dit geval de overheid. Dat corona niet zo ernstig is, kunt u zelf zien op allerlei sites, zelfs op die van het RIVM, als je de moeite en tijd maar wilt nemen. De machthebbers zullen ons voorlopig nog wel angstiger gaan maken, wees daar maar niet bang voor, de grote plannen die zij met ons hebben zijn lang nog niet gehaald. Hetgeen er nu gebeurt, de polarisatie, de tweedeling, laat zich vergelijken met de tweede wereldoorlog. Het is mij bekend dat de grote meerderheid dit niet wil horen of zien, toch ga ik het uitleggen.

We hebben allemaal geleerd wat Hitler gedaan heeft met ruim zes miljoen Joden. Dit is ronduit afschuwelijk te noemen, laat dat helder en duidelijk zijn. Ook Hitler begon met polariseren, het tweedelen. De Joden hadden het allemaal gedaan, iedereen weet dat de Joden een gele ster moesten dragen als zij de straat op gingen om wat voor reden dan ook, er moest een zichtbaar verschil zijn tussen het “kwaad”, de Joden en het goede, de niet-Joden. Vrijwel iedereen weet waar dit toe geleid heeft, het is zo vreselijk afschuwelijk dat we wereldwijd hebben afgesproken, dit nooit meer! Nu, dat is een mooie afspraak, is het niet? Toch wil ik u meenemen naar deze tijd, in de huidige tweedeling. Want er is wel degelijk een vergelijk. Ook nu genereert de overheid een tweedeling in de maatschappij, namelijk, zij die zich laten vaccineren en zij die dit niet doen. Alleen is het een prachtige manier om de ongevaccineerden in beeld te krijgen, zij die bijvoorbeeld de overheid, en/of farmaceutische industrie niet vertrouwen. Het verschil met de tweede wereldoorlog is, dat we nu proberen er een positieve draai aan te geven. Als je jezelf laat vaccineren krijg je meer vrijheden (dus we zijn al gevangenen!), dan de niet gevaccineerden. In de huidige tijd geven we niet het “kwaad” een ster, nee, maar het “goede” krijgt een ster. Extra punten zeg maar, en wat er overblijft is het “kwaad” de gevaarlijken. Op deze manier kun je ook het “kwaad” naar boven krijgen. U ziet, het is precies hetzelfde, alleen omgedraaid. Het allergrootste echte gevaar is natuurlijk, wat de overheid van plan is met de ongevaccineerden, in quarantaine kampen? In “eeuwige” lockdown? Of wat anders, vaccineren onder dwang? Wat gaat het worden, immers er zal een bedoeling mee zijn, anders zou je dit systeem niet bedenken. Vanzelfsprekend zijn de niet gevaccineerden de complotdenkers, de wappies, de idioten. Dit is dus dé manier om het “kwaad’ boven tafel te krijgen.

Het verdeel en heersprincipe gaat nog verder dan dat, want verdeel en heers kun je onbeperkt toepassen in een samenleving. Ik had u al verteld dat ik bijna twintig jaar mijzelf begeef in de alternatieve media. Helaas voor velen leeft er (bewust?) binnen de alternatieve media ook het verdeel en heers principe. Bewust? Ja, absoluut, sommigen zijn daar neergezet door de overheid om u het voer van “anders” te zijn te geven, en zo u bezig te houden. Andere passen onbewust het verdeel en heers principe toe door bijvoorbeeld niet te willen samenwerken. Vele van deze sites binnen de alternatieve media spreken over licht en verbinding. Dat is mooi, maar ze missen het vermogen om dat zelf te doen. Ze blijven hier overduidelijk in gebreke. Het moet prachtig zijn om met duizend mensen op een plein te gaan zingen of de meest mooie verbindings- en liefdesverhalen te publiceren op je site, het is geweldig dat er zoveel kennis vrijkomt, maar het verbindt natuurlijk niet, en er wordt in het geheel geen eenheid gecreëerd. Sterker nog, het leidt alleen maar af van de werkelijkheid, de enorm gevaarlijke politiek waar we nu in zitten, de ontmenselijking. Ik begrijp dat dit een schop is tegen het zere been van de alternatieve media. Ook zij zullen, al dan niet bewust, geen enkele soelaas brengen, niet met oplossingen komen, niet het voortouw nemen om deze ontmenselijking tegen te gaan, niet anders dan met mooie verhalen over licht en verbinding en liedjes zingen op een plein.

Als de mensheid wil ontsnappen aan Hitler beleid 2.0 zullen we dat zelf moeten doen. U en ik! De waarschuwing die ik u wil meegeven is geen prettige. Op dit moment, in de huidige tijd, worden alle voorwaarden geschept voor een heuse burgeroorlog. De “goeden” zullen de nieuwe verklikkers zijn (nsb-ers) en u erbij lappen als u de regels overtreedt. Het zal ze meer en meer het gevoel geven van een deugmens te zijn, er zal een beloning op ze wachten, meer vrijheid bijvoorbeeld. De vraag die overblijft is; welke “natural born leader” staat op om het voortouw te nemen, om gezamenlijk als vrij geboren mensen, onze vrijheden, onze grondwetten terug te brengen, daar waar ze horen, bij de bevolking, bij ons?

 

Het is prima dat u dit artikel wilt delen, graag wel met de vermelding dat het van VriendenPlek komt. De enige vrije social media!


Marc (Team VriendenPlek)

95 Blogs posts

Reacties
❤️ Zohra ❤️ 15 dagen geleden

Mooi stuk Marc, ik ben het er 100% mee eens en ik deel hem!

 
 
Barbara Postema 15 dagen geleden

Het neemt in de wereld inderdaad een gruwelijke wending, dat voelen we denk ik allemaal. En er is ook op Alternatieve sites veel misinformatie, dat maakt het allemaal nog verwarrender. Ik heb ook gemerkt dat het echt geen zin heeft mensen
proberen te laten inzien dat er onzin wordt verteld. Ze zien het niet en kunnen het voor nu niet zien. Toch komt er wel echt steeds meer naar buiten en meer mensen beginnen langzaam vragen te stellen. Ook in mijn omgeving zijn er de afgelopen maanden behoorlijk wat mensen gaan zien dat er iets niet klopt. Er is een opening ontstaan ...