Welkom in 2021

Reacties · 1425 Bekeken

Op 31 december zo tegen twaalf uur ’s nachts vormt zich een lange rij die de trap op klimt van een lange glijbaan. Om twaalf uur gaat de eerste naar beneden, ‘rutsch!’, zo het nieuw jaar in! En nu zijn we aangekomen in het land van 2021.

In het Duits zeggen ze het mooi: ‘guten Rutsch ins neue Jahr’. Het roept een mooi plaatje op. Op 31 december zo tegen twaalf uur ’s nachts vormt zich een lange rij die de trap op klimt van een lange glijbaan. Om twaalf uur gaat de eerste naar beneden, ‘rutsch!’, zo het nieuw jaar in! En nu zijn we aangekomen in het land van 2021. Natuurlijk wens ik iedereen het allerbeste voor dit nieuwe jaar. Als 2020 een wonderlijk jaar was, dan wordt 2021 misschien nog wel wonderlijker.

Het vaccin is aangekomen en binnen een week wordt er van start gegaan met het inenten. Voor veel mensen iets waar ze maanden reikhalzend naar hebben uitgekeken. Maar er zijn ook veel mensen die daar heel anders tegenaan kijken. Is het vaccin wel veilig? Waar dirigeert de regering ons naartoe? De polarisatie in de maatschappij baart me zorgen. De voor- en tegenstanders komen steeds harder tegenover elkaar te zijn. En we hebben elkaar zo nodig. De voorstanders hebben de tegenstanders nodig om een bepaalde vaccinatiegraad te halen, omdat zij van mening zijn dat het virus pas weggaat als we ons allemaal aan de regels houden. De tegenstanders hebben de voorstanders nodig om op te staan tegen de regels. Als veel mensen niet meer volgen, is er geen handhaven aan tenslotte. En er zijn voldoende stemmen nodig om deze regering weg te stemmen bij de volgende verkiezingen, op 17 maart.

We hebben elkaar nodig. En momenteel is het soms heel lastig om die verbinding te vinden, want de dingen die aan de hand zijn in de maatschappij zijn zo groot, dat het lastig wordt om elkaar anders te zien dan voor- of tegenstander. Maar in feite zijn we allemaal mens, mensen die contact met andere mensen nodig hebben, verbinding, liefde. Een gevoel van samen. Zoals we samen van de glijbaan gingen, op 31 december om twaalf uur, achter elkaar aan, wat je mening ook is: rutsch! Van de glijbaan af het nieuwe jaar in!

Maak er een mooi jaar van!

Liefs,

Marjolein

Reacties
Ikkehier 3 jr

Een vaccin dat geen vaccin mag heten maar genetische modificatie is.

Levensgevaarlijk! Voor een ‘virus’ dat niet bestaat! Wat nooit door RIVM of CDC ooit geïsoleerd is.

Een ‘strategie’ die de centrale banken in staat stelt (terwijl zij de geldpersen in bezit hebben) een diefstal van ongelofelijke proporties te plegen.

We worden belazerd en bedonderd omdat onze regering meewerkt aan Klaus Swab’s ‘great reset’!

En mevrouw Matthezing met zoete taal U overhaalt mee te doen aan een medisch experiment dat nog duurt tot en met 2023! Een experiment van de Duivel. Waarbij Uw ziel de prijs is.