SP gaat Mee Klaver: "Kabinet moet aftreden"

Het hele kabinet moet aftreden vanwege het snoeiharde rapport over de toeslagenaffaire. Dat vindt GroenLinksleider Jesse Klaver. „Aftreden is ook schuld bekennen.

BREAKING: #SP gaat mee! #Klaver @jesseklaver :

 

Hele #kabinet moet aftreden vanwege toeslagenaffaire #rutte @MinPres https://brandhaard.com/2021/01/10/klaver-hele-kabinet-moet-aftreden-vanwege-toeslagenaffaire/

We laten zien en schrijven wat anders wordt verborgen of weggelaten. @dezeweekeu http://nieuwsoost.nl

 

Het hele kabinet moet aftreden vanwege het snoeiharde rapport over de toeslagenaffaire. Dat vindt GroenLinksleider Jesse Klaver. „Aftreden is ook schuld bekennen. Dat is echt belangrijk naar alle slachtoffers toe.” Als het kabinet niet opstapt, zegt GroenLinks zelf het vertrouwen op in het kabinet.

Klaver deed de oproep in het tv-programma Buitenhof„Als je voor zo’n rapport, dat zo hard is, niet meer je politieke verantwoordelijkheid neemt en aftreedt, waarvoor dan nog wel?”, vraagt Klaver zich af.

Motie van wantrouwen

Zijn partij gaat een motie van wantrouwen indienen als het kabinet zelf niet opstapt. „Ik denk dat dat op brede steun kan rekenen in de Tweede Kamer.” De SP wil ook dat het kabinet aftreedt.

Belangrijk symbolisch signaal

Volgens Klaver gaat het niet alleen om het bekennen van schuld wegens de toeslagenaffaire, maar ook om de algemene omgang met de verzorgingsstaat van de afgelopen kabinetten. Premier Mark Rutte heeft volgens de GroenLinksleider de ‘ideologische basis’ gelegd voor het overheidsschandaal. Het aftreden, slechts twee maanden voor de Tweede Kamerverkiezingen, is een belangrijk symbolisch signaal, maar volgens Klaver geeft het ook een volgend kabinet een:

„schone lei om de verzorgingsstaat te repareren”.

Een maand geleden presenteerde een parlementaire onderzoekscommissie een rapport met vernietigende conclusies. De commissie sprak van ‘ongekend onrecht’, waarbij de beginselen van de rechtsstaat zijn geschonden. Het kabinet moet nog met een officiële reactie komen op het rapport, maar heeft als wel aangekondigd dat alle gedupeerden 30.000 euro compensatie krijgen. red: Voor sommige ouders een fooi en druppel op een gloeiende plaat

Bron: Klaver: hele kabinet moet aftreden vanwege toeslagenaffaire

Lees verder op http://dezeweek.eu

We gebruiken het volgende: Vit D3 om 40-50 ng / ml te bereiken, Vit C 2 g / dag, zink 30 mg /1 x dag, NAC 600 mg x 2 / dag, Quercetine 500 mg X / 1 x dag.

Lees verder op http://dezeweek.eu

Volg ons op facebook: https://www.facebook.com/forzanieuws

Volg ons op Twitter: https://twitter.com/dezeweekeu

Volg ons op Instagram: https://www.instagram.com/nieuwswereld

Volg ons op Telegram: Dezeweek.eu staat voor rapportage buiten de mainstream.

We laten zien en schrijven wat anders wordt verborgen of weggelaten.


Ton Boerkamp

1 Blogs posts

Reacties