Doet u mee?

Zullen we stoppen met elkaar te vertellen wat een ander moet doen, maar zullen we met elkaar bespreken hoe uit deze polarisatie te komen?

Goed, waar staan we nu? Nederland, Europa en wereldwijd is de chaos enorm. Alles en iedereen is in de ban van het al dan niet echte c-virus. Het lijkt er wel op dat het allemaal stuk gemaakt MOET worden, de negatieve krachten zijn zo groot dat deze meer angst oproepen dan het c-virus zelf, kijkende naar de cijfers.

De polarisatie is nog nooit zo groot geweest als in de huidige tijd. Dit komt natuurlijk mede door de opgelegde censuur. Een consensus kun je per definitie niet bereiken door welke vorm van censuur dan ook.

Vele mensen volgen de regels van de overheid, iets wat normaal zou moeten zijn, immers de overheden behoren het beste voor te hebben met de bevolking. Maar de polarisatie wordt door diezelfde overheid gecreëerd als anders-denkenden een andere mening hebben, en dan spreek ik over artsen en professoren met een andere gedachte en/of mening. In plaats van in gesprek gaan, worden ze overal verwijderd en de mond gesnoerd. Het enige waar dat in resulteert is dat het vragen oproept bij de mensen. De vraag waarom?

Nu ons land compleet wordt dichtgespijkerd en we straks in onze huizen worden opgesloten rijst de vraag, wat is er eigenlijk gebeurd het afgelopen jaar? De maatregelen hebben tot nu het gevolg gehad dat het alleen maar erger is geworden volgens de overheid, die overigens zelf de maatregelen hebben bedacht. Reden genoeg om te twijfelen aan de maatregelen. Hadden we dan toch niet moeten luisteren naar die gecensureerde artsen en professoren? Het geeft natuurlijk ook heel duidelijk het falen aan van deze overheid. Een jaar later is de chaos groter dan ooit! Het vaccin moet de oplossing bieden, maar zowel de WHO als de lokale overheden geven geen enkele garantie, niet één, bovendien geeft men aan dat de maatregelen moeten worden gehandhaafd. Waarom dan het vaccin? Waarom iets in je laten spuiten waarvan je niet weet of het werkt, de maatregelen doet handhaven, en je dus geen ticket geeft naar de vrijheid die ongevraagd van je is afgenomen, op last dat je een gevaar bent voor een ander.

Dit alles en meer brengt alleen maar meer twijfels over deze overheden. Het is zo simpel als wat. Je pakt het koekje af, je strooit wat kruimels terug en misschien krijg je meer als je beter luistert. Dit noemen we geen “zorgen voor” maar diefstal. Iemand die zijn eigen fiets kan terug kopen van de dief. Iets klopt hier niet!

Het doet geheel niet ter zake of je nu de overheid volgt of een complotdenker bent. Het is in de huidige situatie totaal onbelangrijk. Het enige wat telt is dat we allemaal in een onvrijwillige ellende zijn terecht gekomen en kijkende naar bijna een jaar later het einde lang nog niet in zicht is. Vele ondernemingen staan op het randje van een faillissement of zijn daar al, duizenden werklozen hebben we er straks bij, de economische gevolgen zullen gigantisch zijn. En waar in vredesnaam haalt de overheid het geld vandaan om dit allemaal te financieren? Precies, bij dezelfde mensen.

Tijd wordt het om de verschillen in de gedachten nu op zij te zetten. Als er één ding is wat dit ons als mens kan leren, is dat we juist nu onze meningen en vooringenomenheid opzij moeten zetten. Zowel de volgers als wappies zullen samen moeten komen om uit deze chaos te ontsnappen. Tijd voor lastige diepzinnige gesprekken, in openheid, vrijheid en dus zonder censuur. Want aan welke kant u ook staat, we willen uit deze ellende ontsnappen. Wij, de mensen beslissen dat, en niet de overheden die wij daar hebben neergezet. Dus als we dat als mens echt willen, ongeacht wat u vindt van wie dan ook, spreek, en spreek in vrijheid. Week je los uit wat dan ook, kruip naar je diepste en treed buiten oordelen en vooroordelen, maar luister, verken, en doe aan eerlijke en oprechte communicatie.

Sommige hopen dat het vaccin de oplossing brengt, andere wachten op Trump of Biden weer anderen wachten op Jezus, en weer anderen wachten op de Galactische Federatie. Allemaal goed, maar de geschiedenis leert en vertelt ons, dat dat niet gaat gebeuren. Wat diezelfde geschiedenis ons ook vertelt is dat wij, wij de mensen het toch echt zelf moeten doen. U en ik. Het lijkt er erg sterk op dat we vergeten zijn wie we zijn, dat we grootser zijn dan wat we nu zijn. Sinds wanneer laten wij ons zo de mond snoeren en opsluiten onder druk van een overheid, die na een jaar alleen maar meer chaos brengt? Sinds wanneer zijn wij zo bang voor een virus waarvan we er al tientallen hebben overleefd en al duizenden jaren op deze planeet wonen? Waarom leven we nu om de onherroepelijke dood te vermijden en leven we niet om te leven? U en ik zijn toch niet geboren om de dood te vermijden? Het is simpelweg gewoon tijd om na een jaar van chaos te gaan spreken met elkaar, eerlijk en in vrijheid conclusies te zien, onze eigen maatregelen te nemen, en het leven weer op te bouwen in harmonie, gezamenlijk, ieder op de manier zoals gewenst. Wat dacht u? Zullen we weer gewoon volwassen gaan doen, het gaat niet meer om pro of anti, het gaat om ons, wij, de mensheid, wij, die hier al duizenden jaren wonen en hier ook nog wel even blijven wonen. Dan kunnen we het toch beter wat aangenamer maken voor elkaar? U wil toch ook niet de hele dag bezig zijn met angst en dood? U wil, net als ik, gewoon lekker leven met uw geliefden.

Zullen we stoppen met elkaar te vertellen wat een ander moet doen, maar zullen we met elkaar bespreken hoe uit deze polarisatie te komen? Ik ben niemand, onbelangrijk en niet interessant, en toch daag ik u uit om hier het gesprek aan te gaan met mij, met elkaar. Niet meer met linkjes te gooien in de pro of anti vorm, maar werkelijk u, ik en alle anderen die wensen mee te doen, in gesprek te gaan, vanuit uw persoonlijkheid en oplossend vermogen. Samen dansend naar een oplossing uit deze tweedeling, naar een meer menselijke waarde. Ik reik u de digitale hand… neemt u hem aan?

U kunt mij vinden op vriendenplek.nl onder naam Marc, u kunt daar een gratis account aanmaken en in ongecensureerd in vrijheid spreken, van mens tot mens.

Ik stel het zeer op prijs als u deze oproep, blog wilt delen, om zoveel mogelijk mensen te bereiken!

Link om te delen: https://vriendenplek.nl/read-blog/632_doet-u-mee.html


Marc (Team VriendenPlek)

113 Blogs posts

Reacties