Zuurstofmanagement & O2-Credits

Bereid je maar voor op 'zuurstofmanagement' en 'O2-credits', want is niet ondenkbaar. Heb je jouw credits voor de week al opgebruikt? Jammer dan. Vette pech. Ruimt lekker op ook.

Ter herinnering:

 

We hadden/hebben er met onmiddellijke ingang, per december 2019, een crisis bij. Nee, niet de klimaatnoodtoestand/crisis die het Europees Parlement in november 2019 heeft uitgeroepen, deze crisis is vele malen spannender.

Het zuurstofgehalte in de zeeën op de wereld loopt ongekend snel terug - en dat bedreigt diverse vissoorten.

Daarvoor waarschuwde een groep deskundigen in een rapport dat op de klimaattop in Madrid (COP25) werd gepresenteerd, zo melden de internationale media. Die kopten dan ook "Wetenschappers slaan alarm op klimaattop Madrid: ‘Zuurstof in zee neemt razendsnel af.’"

 

De oorzaken van het verdwijnen van zuurstof uit het zeewater? Yep. De opwarming van de aarde. De globale opwarming die zo niet meer genoemd mag worden en daarom klimaatverandering heet maar nu toch weer de opwarming van de aarde is. Oh, en ook intensieve landbouw, krijgen vissen het blijkbaar nogal benauwd van.

Blijkbaar heeft nog niemand de klimaattoppers het onderscheid tussen klimaat en milieu aan het verstand kunnen peuteren.

Dat we de oceanen aan het verstikken zijn door er van alles in te dumpen dat er niet thuishoort, moge inmiddels wel duidelijk zijn en is een milieukwestie, geen klimaatkwestie, en fotosynthese schijnen de deskundigen ook niet helemaal duidelijk te hebben.

*

Zuurstof : het (afval)product van fotosynthese.

Rond de 50% van de totale zuurstof in de atmosfeer wordt geproduceerd door algen; wieren, in de oceanen, ongeveer 40% door bomen en planten en de rest door bepaalde bacteria.

Bomen, planten, algen en bepaalde bacteria zetten koolstofdioxide; CO2, en water; H2O, om in glucose (suikers); C6H12O6, en zuurstof; O2, middels chloroplast(en). Hiervoor gebruiken ze zonlicht als energiebron. Dit proces heet dus fotosynthese en de reactie die optreedt is als volgt:

water (H2O) + koolstofdioxide (CO2) = glucose (C6H12O6) + zuurstof (O2)

https://nl.wikipedia.org/wiki/Fotosynthese 

Wanneer zuurstof afneemt is dat het gevolg van een tekort aan 'levend' water (H2O) of een tekort aan koolstofdioxide (CO2) of een combinatie van beide of/en in combinatie met een tekort aan energie; geen energiebron (de Zon), om het fotosynthese-proces (voldoende) op te starten/aan de gang te houden.

De 'tekort aan zuurstof' propositie is dus in strijd met de 'teveel aan koolstofdioxide' propositie en wanneer twee zaken strijdig zijn; elkaar wederzijds uitsluiten, is in ieder geval één van de twee een misvatting/fictie/leugen.

Dat het in dit geval beide is, 'tekort aan'/'teveel aan', maakt 't extra schrijnend omdat iedereen en z'n moeder plus de hond van de buren -in kwartiertje op het net- kan opzoeken wat fotosynthese is, wat het doet en vooral waarom fotosynthese de motor is voor het leven op aarde zoals wij het (nu nog) kennen.

Fotosynthese is reeds de 'green deal', de ultieme green deal zelfs, het is namelijk niet-vervuilend, want CO2-neutraal, omdat CO2 wordt omgezet in O2; zuurstof.

We krijgen dus de wet voorgeschreven door incompetente idioten en megalomane psychopaten - die iets aan het uitvinden zijn wat we al hebben, door 't eerst te verstoren - en zijn we doodleuk aan het vernietigen waarvan ons verteld wordt dat we het aan het redden zijn.

.

Het -kunstmatig- verminderen van CO2 betekent dat algen; wieren; het groen in de zeeën en oceanen, bomen en planten; het groen op het land, en betreffende bacteria minder tot te weinig voedsel krijgen, honger lijden; verhongeren, en zelfs (af)sterven en er dus steeds minder tot te weinig zuurstof wordt geproduceerd. Minder CO2 betekent dus minder O2. Hoera, met z'n allen aan de COPD.

Ergo: wanneer je het voor elkaar krijgt de fotosynthese-ketting - kunstmatig - te verstoren, iets met CO2-bestrijding of Solar Radation Management / Albedo Management (geo-engineering), dan loop je vroeg of laat tegen een levensbedreigende situatie aan. Total Recall anyone?

Bereid je met het zielige-vissen-zuurstof-proefballonnetje dus maar voor op 'zuurstofmanagement' en 'O2-credits', want is niet ondenkbaar. Heb je jouw credits voor de week al opgebruikt? Jammer dan. Vette pech. Ruimt lekker op ook.

.

Gerelateerd:

Een CO2-Presenteerblaadje

https://vriendenplek.nl/read-blog/626_een-co2-presenteerblaadje.html 


Janis Say

124 Blogs posts

Reacties