Stop met kopen bij de Action

Het wordt tijd te stoppen met mee te doen aan de 'click and collect' waanzin van grote winkels als de Action, Xenos, Big Bazar, Hema etc.

Afgelopen week moest ik een bestelling ophalen bij de Action die ik had besteld middels het gruwelijke 'click and collect' systeem dat de overheid heeft ingesteld als je wilt kopen bij NIET-essentiele winkels. Dit alleemaal om 'de verspreiding van het Coronavirus' tegen te gaan.

Ik kwam echter nog wat spuitverf tekort en vroeg de medewerker van de Action of hij dit er even bij wilde doen!

'Dat gaat helaas niet, u moet online bestellen'.

Hoezo? ik koop net een hele zooi spullen van je en nu kunnen er niet eens twee busjes spuitverf bij? 

'Ja sorry mevrouw, Corona-maatregelen'

Hoezo Corona-maatregelen? Je mag me wel met je vieze, besmette klauwen mijn spullen aaangeven, daarmee het risico lopend dat je mij besmet met dat óh zo gruwelijke Corona-virus? Maar je kunt er niet even iets extra's bij pakken?

Ik was woest en ging naar huis om daar te ontdekken dat ze de verkeerde spuitverf hadden meegegeven, dat hele 'click and collect' gedoe gaat helemaal niet goed, want ze hebben al diverse keren de verkeerde spullen meegegeven... WOEST WAS IK!

De volgende dag ging ik de verkeerd geleverde spuitverf ruilen voor de juiste.

'Wacht mevrouw, u krijgt nog € 3,- terug  maar dat moet via het pin-automaat!

'Je kan het me toch gewoon cash in mijn handen geven?', zei ik!

'Nee, dat gaat helaas niet, alles moet via pin.'

'Maar als ik naar de supermarkt ga, de Etos , de Kruidvat en de Trekpleister, waar drommen met mensen dwars door elkaar heen gaan, dan hoef ik toch ook niet vooraf online te reserveren en is er toch ook niet die walgelijke 'click and collect' onzin?

'Ja, maar dit is de Action, mevrouw!'

Ik zei dat dat dit de allerlaatste keer was dat ik iets heb gekocht bij de Action en dat ik voortaan mijn spullen wel koop bij Wish of Geek en dat ik hun met geen cént meer zal supporten, zoalng deze click and collect onzin duurt!

'Dat moet u dan maar doen, Mevrouw', zei de Action-medewerker hatelijk tegen mij!

Ík hoop dat jullie failliet gaan en ik zal iedereen oproepen om nooit meer spullen bij de Action te kopen, want het gaat al lang niet meer om een virus, maar om controle over de uitgaven van de consument. De overheden willen van het contante geld af en willen precies weten waar wij onze centen aan uitgeven.

Als je in de supermarkten gewoon met contant geld kunt betalen maar bij de Action niet? Dan zijn zij mijn centen niet waard en zal ik er geen cent meer spenderen.

Contant geld begint steeds meer zijn waarde te verliezen  in de opkomende cash-loze samenleving.

Als wij met zijn allen een dudielijk signaal afgeven en besluiten niet meer te kopen bij deze grote multinationals, en zij bemerken dat er hierdoor minder inkomsten zijn, zullen zij zich hard op hun hoofd gaan krabben en gaan nadenken of zij nog wel mee moeten doen aan deze click and collect waanzin.

Eigenlijk zou ik alle mensen willen oproepen voor grote bedragen te gaan bestellen bij de Action en op het moment van levering zeggen: 'Sorry, ik kan alléén contant betalen'. Als zij dit dan weigeren zullen zij alle spulletjes weer terug moeten zetten. Als  iedereen dit zou doen zouden zij hier al snel genoeg van krijgen en de winkels weer gewpon opengooien en stoppen met die achterlijke click and collect gedoe!


❤️ Zohra ❤️

67 Blogs posts

Reacties