Moet ik kiezen voor een 'pagina' of GROEP op Vriendenplek?

In dit artikel belicht ik de voordelen van een 'pagina' ten opzichte van een discussiegroep op Vriendenplekl

Vriendenplek biedt jou de mogelijkheid om, net als op Facebook een eigen 'pagina' of discussiegroep te starten.

Met nadruk wil ik in dit artikel de voordelen van een pagina ten opzichte van een groep belichten:

Een discussiegroep is leuk om, samen met een groep mensen, te discussieren over onderwerpen die voor jou van belang zijn. je kunt een groep gebruiken om gezamenlijk te discussieren over allerlei onderwerpen of om een hobby te delen.

Echter, groepen hebben een aantal nadelen ten opzichte van een 'pagina'.

  • Het is niet mogelijk om een groep te 'pimpen'
  • Leden 'uitnodigen' is op dit mmoment (nog) niet mogelijk. Met de huidige, technische mogelijkheden is het alléén mogelijk om jouw vrienden direct toe te voegen aan een groep. nadeel hiervan is dat veel mensen dit niet zullen waarderern en je groep domweg verlaten.
  • Omdat het  systeem momenteel nog niet in staat is te 'onthouden' wie er ooit heeft uitgeschreven uit je groep en te voorkomen dat mensen herhaaldelijk worden toegevoegd, loop je het gevaar leden te verliezen of dat mensen je gaan ontvolgen. Veel VP-leden weten nog niet dat het voor het systeem momenteel niet mogelijk is te onthouden wie er al dan niet lid wil worden van jouw groep.

Beter is het om daarvoor te kiezen voor een 'pagina':

  • Een pagina kun je 'pimpen'. Je kunt jouw pagina mooi maken door het een mooie achtergrondafbeelding te geven
  • Je kunt mensen uitnodigen je pagina te 'liken'. Dit kun je maar één keer doen, dus het bovenbeschreven probleem met de groepen is hiermee opgelost. 
  • Je kunt je pagina laten fungeren als een 'groep', door je paginabezoekers toe te staan berichten op de tijdlijn van de pagina te plaartsen. Zo ontvangt iedereen die jouw pagine ge-liked heeft updates van jouw pagina op de hoofdtijdlijn van Vriendenplek.

Hieronder enkele voorbeelden van pagina's die ik zelf heb aangemaakt:

Zie je? Mét achtergrond afbeelding ziet je pagina er meteen een stuk gezelliger uit!

Het enige nadeel is dat je niet kunt zien wie je 'leden' zijn omdat de paghina ge-liked wordt, maar dat hoeft verder geen probleem te zijn.

Nog een tipje:

  • Promoot jouw pagina actief! Zet de link ernaartoe op je eigen profiel zodat jouw profielbezoekers meteen jouw pagina('s) kunnen vinden. Het beste is om een blogartikel aan te maken en hierin al jouw pagina- en groepslinks te plaatsen en dit artikel steeds weer met nieuwe informatie aan te vullen. Nadat je de link op je profiel hebt geplaatst, adviseer ik je om dit bericht VAST TE ZETTEN!
  • Blijf actief met je pagina, ook als je niet meteen respons krijgt. Er is niks vervelenders dan een inactieve groep
  • Vermeld jouw pagina regelmatig in nieuwe statusupdates
  • Nodig via de knop 'uitnodigen' bovenaan in het menu op je pagina, al jouw VP-vrienden uit en blijf dit toen naarmate je meer VP-vrienden krijgt, alléén op die manier kan jouw pagina groeien!

Nog geen lid? Word nu lid!


❤️ Zohra ❤️

67 Blogs posts

Reacties
Johan Michiel 9 w

Goed en duidelijk stuk, dank.

 
 
marcel 20 w

Bedankt mijn mening is gewijzigd, zou een groep maken maar maak er een pagina van. Kunnen mensen zelf plaatsen en als het uit de hand loop kan ik dit opheffen is de hoofd reden hiervoor. Bedankt.