Deeljevideo's (uitleg)

Alles over down- en uploaden van videokanalen naar deeljevideos.nl

Een van de ambities van Vriendenplek is om een veilige, censuurvrije social media omgeving te creëren en te laten groeien. Censuur is één van de meest gevaarlijke elementen van de huidige tijd. Het gaat natuurlijk niet alleen om censuur als middel, maar vooral hetgeen er overblijft na censuur. Want wat er overblijft na censuur is vanzelfsprekend propaganda, en dit is iets waarin je niet geloven kan en mag.

Momenteel zien we bijna dagelijks video’s verdwijnen van het zeer zwaar gecensureerde youtube/google. Degenen die mij kennen, weten dat ik nooit fan ben geweest van alles waar het woord google in voorkomt. Het is een grote negatieve machthebber die vooral bepaalt wat jij mag lezen en zien. En als je dacht dat dit gratis was, heb je het mis. Je digitale gedragingen worden gemonitord, vastgelegd en verhandeld aan de hoogste bieder. Iets wat ik tot op het bot verafschuw!

Nu de video’s. Video’s worden te kust en te keur verwijderd, zo gauw er anders wordt gedacht dan het gewenste narratief, is de video verdwenen. Laat duidelijk zijn dat ik als persoon ook niet achter alle video’s sta. Maar ik vind wel, dat je de vrijheid moet hebben om je stem te laten horen. Ook al hou jij van groen en ik van blauw, dat doet niet ter zake. Vriendenplek en Deeljevideos kennen geen fact checkers, algoritmes en bots. Nee, Vriendenplek en deeljevideos zijn nodig om te vrijheid van… te ondersteunen en te laten groeien.

Video’s downloaden en herplaatsen op deeljevideos.

Om video’s te downloaden heb je een programmatje nodig. Bij sommige browsers kun je een zogenaamde add-on installeren om video’s te downloaden. De functionaliteit beschrijf ik hier nu even niet omdat dat per browser verschillend kan zijn.

Het programma wat ik gebruik om video’s te downloaden is 4K. Met dit programmatje kun je bij de meeste videosites downloaden, dus niet alleen bij youtube maar ook vimeo en anderen.

Het programma kan je hier downloaden: https://www.4kdownload.com/products/product-videodownloader . Dit is gratis en zonder registratie. In deze gratis versie kun je maximaal 28 video’s per 24 uur downloaden. Een leuk aardigheidje is dat je ook muziekvideo’s kunt omzetten naar MP3.

Als het programma geïnstalleerd is, is dit wat je ziet:  

We zijn nu klaar om op een uiterst simpele manier te gaan downloaden. Je bent een video tegenkomen en je wil deze graag downloaden. Je kopieert het adres uit je adresbalk en plakt deze via de groene knop in je 4K programma.

Kopieer link:

Plak in 4K:

Je krijgt dan het volgende scherm waarin je de kwaliteit kan kiezen. Hou er rekening mee dat je op deeljevideos vooralsnog niet meer dan 1GB per video kan uploaden. Natuurlijk kunnen we dit aanpassen als dit nodig mocht zijn.

Hier kies je dus de kwaliteit, 480p is meestal ruim voldoende. Heb je een mooie video gevonden en wil je deze bijvoorbeeld bewaren voor jezelf, kun je natuurlijk voor de hoogst mogelijke kwaliteit kiezen. Klik vervolgens op “download” en de video zal worden gedownload en worden opgeslagen in je video/4K map. Afhankelijk van de video en kwaliteit die je hebt gekozen kost dit een bepaalde hoeveelheid tijd. Je ziet een voortgangsbalkje met tijd. Als de video binnen is, kun je simpel naar de map gaan om de video te bekijken.

Video uploaden op deeljevideos

Ga naar deeljevideos.nl en log in. Ben je nog niet ingelogd, klik rechtsboven op ‘inloggen’. Heeft u al een Vriendenplek account, dan kun je op het VP logo klikken en log je automatisch in. Uploaden is simpel, maar vergt even tijd.

In de blauwe balk zie je rechts “uploaden” staan.  Daar klik je op

 

Je komt dan uit op het volgende scherm;

Je kunt dan kiezen om de video vanuit de videomap hierheen te slepen of op uploaden te klikken, dan zie je het volgende:

 

Klik op de video die je wil uploaden en dan op ‘openen’. NOTE: De naam die je onder de video ziet staan is ook de naam die wordt weergegeven. Voor video’s welke mogelijk verwijderd worden kies ik altijd voor exact dezelfde naam als het origineel. Dit houdt het herkenbaar en vindbaar.

Als je op ‘openen’ klikt zie je het volgende:

De rode status balk geeft aan hoe ver het uploaden is. Bij “type video” hoef je eigenlijk niets te doen.

Bij “titel” kun je de titel invullen. In principe hoef je ook hier niets te doen, als het goed is, wordt de titel overgenomen van de video zelf. Maar, je kan ervoor kiezen de video een andere titel te geven, wanneer het bijvoorbeeld gaat over een video van een strandwandeling gaat.

Bij “beschrijving” ben je vrij om een beschrijving in te vullen. Dan scrollen we naar beneden voor de volgende velden;

 

Bij de “categorie” kies je simpelweg een categorie uit waar de video onder valt. Bij subcategorie geldt hetzelfde verhaal, hoewel dit veld niet verplicht is.

Bij de “privacy” heb je de mogelijkheid om de video privé of openbaar te maken. En bij “leeftijdsbeperking” zal het duidelijk zijn dat je de video 18+ kan maken.

Bij de “tags” vul je keywoorden in zoals; ‘demonstraties’ na elke woord klik je op “enter” en kun je een volgend woord intoetsen.

Als we verder naar beneden scrollen zie je het volgende:

Het systeem zoekt een plaatje uit om dit als voorbeeld te laten zien in de preview. Door middel van de pijltjes toetsen kun je een andere afbeelding kiezen. Het systeem geeft de keuze uit 6 verschillende afbeeldingen. Als je dit gedaan hebt, klik je op “publiceren”, je krijgt dan het volgende scherm te zien;

De video wordt nu aangepast aan de juiste structuur en kwaliteitsopties. Afhankelijk van de grootte kan dit enige tijd in beslag nemen. Als dit klaar is, begint de video vanzelf af te spelen en is alles gelukt.

Dit is dan het resultaat:

Alles is nu klaar. Mocht je nog vragen hebben, stel die dan in de reacties van dit blog.

 


Marc (Team VriendenPlek)

141 Blogs posts

Reacties
❤️ Zohra ❤️ 26 w

Mooie uitleg Msrc. Wellicht is het een idee om van Deeljevideos.nl een aanklikbare link te maken zodat men er meteen naartoe gaat?