Onze automobiel de Dacia Logan MCV

Onze automobiel de Dacia Logan MCV vandaag nog steeds sterk

Onze automobiel de Dacia Logan MCV

 

 
 
 
 
 

Het was:...............Augustus 2015

 

Er kwam ons een Jonge dame vervoeren  in plaats van onze bejaarde maar eigenlijk best nog wel potente Renault Megan welke liefkozend Megerly werd genoemd. Zij werd vervangen door een Dacia logan MCV met net 129.000 km op de teller. 
 
Paspoort
Merk:          Dacia
Type:           Logan MCV type1 fase2.
Uitvoering:  Laurette
Brandstof:    LPG G3
Bouwjaar:    2009

Ik schreef toen het verhaal hier onder.
 
Zoals bij velen bekend hebben wij sinds kort een ander verrijdbaar onderstel ook wel automobiel genoemd.
Als Renault rijder ( ik ben begonnen met een Renault 4 en daarna een Renault 18 ) enkele uitstapjes gemaakt naar vele andere merken waaronder BMW FORD OPEL PEUGEOT SUBARU TOYOTA FIAT EN NOEM MAAR OP.
 
Jarenlang heb ik gezocht naar een auto met het gebruiksgemak de eenvoud en de hoge zit van een Renault 4. Het comfort van een Renault 18 21 of 25. De zuinigheid van een Renault 5. En de ruimte van een kleine vrachtwagen.
 
Ik heb vele auto's gehad die 1 of 2 van deze dingen had.
Maar t meest in de buurt kwamen de Renault 18 break en de Renault Mégane grandtour. Alleen die hoge zit. Die miste ik nog bij beide.
 
Nu is er echter een auto gevonden die heeft het: eenvoud, hoge zit, ruimte daar zeg je u tegen en het gewenste spreekwoordelijke Franse comfort van vroeger. En is nog zuinig ook.
En voor iedereen die denkt hij is van zijn geloof gevallen........
Er staat als merk wel geen Renault op maar Dacia. Het is de Logan MCV. Maar geloof mij als Renault kenner nu maar: het is een echte Renault.
 
 28 Augustes 2021

 

 
 
 
 
 
Inmiddels heeft de Jonge dame een heel dikke 360.000 km ( gaat hard richting de 370.000) op de teller staan en noemen we haar Loganientje. Ze blijft ons vervoeren en is nog steeds gemakkelijk in de omgang, comfortabel, ruim en zuinig. En daar bovenop nog zeer betaalbaar in gebruik en onderhoud. En sterker nog ze ziet er nog steeds uit zoals toen ze bij ons kwam wonen. 
 
En mijn mening is niet veranderd. Deze dacia is meer renault dan een Renault uit die tijd.
 
Victor.
 
de originele Blog vind je  hier. 

Victor

47 Blogs posts

Reacties
WappiedeBeuckelaer 3 w

Dacia, dat is toch de oude Romeinse naam voor de provincie Roemenië ? ("Romeinia", wat scheelt het) Ben geen liefhebber van Franse auto's, al moet ik toegeven dat de standaard Franse techniek van elastiekjes, paperclips en af-fabriek speling op alle essentiële onderdelen, toch leidt tot fantastische wegligging. Heb ooit een Renault (nieuwe!) geprobeerd. Die reed precies 50 meter op het terrein van de garage en toen ging de hele dashbord kerstboom aan en het kwam nooit meer goed. Geld terug gehad en een VW gekocht (Touran, lekker hoge zit...). Misschien zorgt de oostblok achterstand in hi-tech juist wel voor de ouderwetse betrouwbaarheid.