Dit is LEKKER!! ( recept is van Andrea Weda Foodcoach)
Recept Bounty taartje
Benodigdheden
50 gram geraspte kokos
2-3 el Vitaganica biologische virgin kokosolie
5 dadels, ontpit
halve tl vanille poeder/extract
snufje (Keltisch) zeezout
halve reep pure chocolade >80% cacao
Bereidingswijze
Bekleed een klein ovenschaaltje met een stukje bakpapier (laat over de rand hangen). Smelt in een steelpannetje de kokosolie en voeg de kokosrasp toe. Voeg evt. wat extra kokosolie toe als het mengsel te droog is. Of wat extra kokosrasp als het te vochtig is. Haal de pan van het vuur en meng goed door en zet even weg. Meng de dadels (zonder pit) met het vanille extract/poeder en het zeezout in de keukenmachine of hakmolentje van de blender. Het gaat het beste als de dadels wat vochtig zijn. De dadels kun je van te voren even laten weken in water maar je kan ook een klein scheutje water toevoegen tijden het blenden. Het wordt een kleverige massa, dus wellicht moet je af en toe de dadelpasta even van de rand van de kom afschrapen en weer verder blenden. Voeg de dadelpasta toe aan het kokosmengsel en meng goed door. Schep dit over in het ovenschaaltje en laat het een uurtje uitharden in de vriezer. Haal de kokosplak uit de vriezer. Smelt de chocolade au bain marie en smeer het uit over de kokosplak. Laat het taartje een uurtje uitharden in de koelkast . Kun je niet zo lang wachten (wat ik heel goed snap, hahaha!) zet het dan 15 minuten in de vriezer. Wil je liever hapklare stukjes maken? Snij dan de bevroren plak in kleine stukjes en dip ze in de gesmolten chocolade. Je hebt dan wel wat meer chocolade nodig, ohoh ;-) Laat ze op bakpapier even uitharden, in de koelkast of in de vriezer.