'Archonten'
_________

Volgens Gnostici, zij die de diepere kennis van deze Aarde bestudeerden en bestuderen, is deze Aarde al tienduizenden jaren ‘in handen van’ een 'iets', iets 'buitenaards'.
https://www.facebook.com/group....s/FeitofFictie/perma

Aangezien dat niet iets is waar je zo even eenvoudig over spreekt, kwam deze kennis steeds verder weg te staan van de ‘dagelijkse besognes’ van de Aardbewoners. Daarbij, hoe ga je het concept van een ‘buitenaardse overname’ nu feitelijk uitleggen?

Veel van wat er op dat gebied bekend was en gezien werd kon uiteindelijk niet meer gedeeld worden doordat het zó ongelooflijk was, dat de vertellers het wel uit hun hoofden lieten dit fenomeen te benoemen.

Desalniettemin ... De Nag Hammadi-Geschriften ...
https://www.wanttoknow.nl/hoof....dartikelen/archonten

Volgens deze Gnostische geschriften zijn Archonten een soort niet-organische wezens die in ons zonnestelsel aanwezig waren vóór de vorming van planeet Aarde. Het woord stamt van het Griekse woord ‘archai’, wat zoveel betekent als: 'van oudsher, van origine, het begin van alles, vóór de tijd uit’.

In de klassieke Mediterrane wereld werd het woord ‘archon’ gebruikt als aanduiding voor de gouverneur van een provincie, of in meer losse betekenis, als benoeming van een religieuze of gouvernementele autoriteit. Daaropvolgend is het woord ‘Archons’, of in onze taal ‘Archonten’, te vertalen vanuit de Gnostische geschriften.

Archonten worden omschreven als negatieve parasitaire en intelligente entiteiten die de mensheid al sinds mensenheugenis lastigvallen. Ze leven in verschillende dimensies en bewegen zich van de ene naar de andere dimensie door de lagere frequenties van de zesde tot de eerste dimensie. Ze beïnvloeden onze dagelijkse werkelijkheid, maar zijn voor ons onzichtbaar. Alle levensvormen in onze Melkweg zijn op de één of andere manier met hen besmet.

Volgens de overlevering zijn er twee typen Archonten: een embryonaal type en een reptielachtig/draakachtig type. Deze beschrijvingen komen overeen met de ‘Greys’ en ‘Reptilians’ in getuigenissen van hedendaagse ontmoetingen met ET’s.

Blijkbaar hebben Archonten geen toegang tot onze genetische samenstelling, ze kunnen echter, volgens gnostische leringen, een interventie faken. Gezien de verwarring van de mensheid in moderne tijden, zou een vervalste interventie zo goed als echt zijn. (Denk aan de op handen zijnde fake alien intervention of de fake second coming of christ)

Dit typeert de Archon-tactiek om ons dingen te laten denken en dingen te laten geloven die niet waar zijn en om simulatie voor de realiteit te accepteren. Op deze manier, zoals de Gnostici leerden, kunnen deze buitenaardse neven en nichten de menselijke soort afleiden van zijn ware en juiste evolutie.
https://www.wanttoknow.nl/over....ige/archonten-aangen

Wanneer we aanvaarden wat de geschriften ons er over vertellen, dan beïnvloeden de archonten dus ook hen die ons regeren. Het is namelijk opmerkelijk te noemen dat de beschreven aard van Archonten veel weg heeft van het gedrag van narcistische sociopaten / megalomane psychopaten.
.

image