Steven Desanghere - FB 13.9.2022
Wow! Dit gaat ietsje vlugger dan ik had verwacht....

Ik hoop dat het de volgende maanden een politiek strijdpunt wordt voor verschillende politieke partijen en burgerbewegingen, om er héél hard over te waken dat we niét terechtkomen in een situatie waarbij overheid, banken en bedrijven binnenkort beslag kunnen leggen op het huis van een grote groep medeburgers die zich deze winter hun basisbehoeften niet langer kunnen permitteren. Want we leven momenteel in een 'oorlogseconomie', met massaal veel miserie voor de deur. Omwille van marktmanipulaties van de grootste bedrijven en beleggers ter wereld. En omwille van politieke incompetentie om op een nuchtere manier om te gaan met een virus, met klimaatverandering, met natuurherstel, of met geo-politiek. En omdat we op het eindpunt zitten van het roofkapitalisme.
Hier ligt het gedroomde scenario voor het grootkapitaal: een situatie waarbij burgers zich verbinden tot 'civiek' gedrag wanneer zij 'in de schuld' staan van overheid, banken of bedrijven. Dit 'civiek' gedrag is dan je voucher om niet uit je huis te worden gezet.
When they say jump, you ask: "How high?"
Maarre.... 't hoeft allemaal zo'n vaart niet te lopen.
Als we nu maar héél goed bij de pinken blijven.
Want de 'plannetjes' liggen mogelijks al klaar. Wat zo'n - via shockdoctrine in het leven geroepen - schuldovername zoal mag kosten qua sociaal kredietwaardige wederdienst aan de wilde weldoeners. Ik geef alvast wat voorzetten die er de volgende jaren kunnen insluipen. Niet teveel verkeersboetes krijgen. Niet teveel waarschuwingen krijgen van Facebook. Netjes achter je booster-updates gaan. Niet teveel vlees eten en niet teveel alcohol drinken (meten we via je verplichte 'supermarkt-transparantie'. Voldoende kalmeringspilletjes laten voorschrijven, indien nodig. Niet teveel auto rijden, en liefst enkel electrisch. De arm ontbloten om de zovele maanden voor je update. Enkel nog inloggen op internet onder je eigen naam. Geen privacy voor je privé communicatie via internet. Niet opgepakt worden op verboden betogingen. Niet aangeklaagd worden wegens fout woordgebruik. Experten nooit in twijfel trekken. Journalisten ook niet, als het die van Onze Kant zijn. Autoriteit tout court niet in vraag stellen.
Wees waakzaam!
Don't let the bastards grind you down ;-)
But Babylon is burning already.
Het zal hen niet lukken als wij dat niet willen. En als we het weten, zullen we het niet willen. En de groep die deze knechtingsplannen in het snotje begint te krijgen, groeit met de dag.
En we gaan ons met steeds meer beginnen uitspreken. Gewoon, de waarheid vertellen en leugens doorprikken. De macht terugnemen. Een nieuwe wereld mee vorm geven, van onderuit, met respect voor elkaar en de natuur.
En  intussen kunnen we volop genieten van het Leven. Wie hoog trilt blijft ademen en stralen, en hoeft helemaal niet meegesleurd te worden door angst, boosheid of verdriet. Love is all.
Bron: https://nos.nl/artikel/2444350....-kabinet-wil-schulde

Kabinet wil schulden overnemen van mensen die energie niet kunnen betalen
nos.nl

Kabinet wil schulden overnemen van mensen die energie niet kunnen betalen

Het kabinet wil zo mensen helpen die dreigen afgesloten te worden. De maatregel, die honderden miljoenen kost, moet nog voor de winter ingaan.