Peiling: Nederlanders maken zich niet druk om stikstof en klimaat, eisen actie op energie en inflatie

Pats! BNR-econoom fileert het kabinet: "Openlijk liegen is het handelsmerk geworden van Mark Rutte"

BNR gaat los op Rutte en Kaag: 'Ze liegen openlijk, vormen dramatisch slechte regering'
Het gebeurt niet zo heel vaak, maar zo heel af en toe is er een publicatie van de mainstream media die het kabinet zowaar aanpakt. Vandaag valt die eer toe aan BNR. Dat laat econoom Sweder van Wijnbergen even he-le-maal losgaan. En ja, die doet dat op schitterende wijze. Rutte wordt terecht beschuldigd van "openlijk liegen" terwijl Kaag wordt weggezet als een incompetente machtspolitica. So true! "Het is stuitend dat Kaag de baan als minister van Financiën heeft aangenomen zonder enig zichtbare interesse, en daar alleen maar zit uit machtspolitieke redenen. Daar is deze baan te belangrijk voor," zegt Van Wijnbergen over de vrouw die vorig jaar gepresenteerd werd als De Grote Verlosser en mogelijke Eerste Vrouwelijke Premier van Nederland. "Ze bestrijdt de inflatie met middelen die juist de inflatie bevorderen. Kaag stimuleert een economie die roodgloeiend is, de boel staat op springen."

Klopt natuurlijk helemaal, maar hij is nog lang niet klaar. Want ook Mark Rutte moet het ontgelden.
"De inflatie wordt feitelijk op Europees niveau bepaald, daar kan Nederland niet heel veel aan doen. Maar de stikstofproblemen worden net als de problemen op de woningmarkt door onszelf veroorzaakt. Het is de typische manier van Rutte om met problemen om te gaan, namelijk door niks te doen," stelt de econoom."Openlijk liegen is het handelsmerk geworden van Mark Rutte," vat hij Rutte's handel en wandel samen. Zo is het maar net. Geen normaal denkend mens die daar iets aan kan toevoegen. Nou ja, behalve dit misschien: heel veel kritiek is afkomstig van mensen die denken dat ze het wel goed bedoelen in Den Haag, maar dat ze het gewoon niet kunnen. Daar is onderhand geen enkel bewijs meer voor. Iedereen ziet dat de maatregelen een desastreus effect hebben. Ze zijn er jaren en jaren voor gewaarschuwd. Op een gegeven moment kun je wanbeleid niet meer witwassen met 'ze zijn dom.' Nee, dan moet je concluderen: ze doen het bewust en opzettelijk. Willens en wetens. Dat is niet fijn, maar het is onderhand wel de enige conclusie die nog enigszins uitlegbaar is.

Uit een nieuwe peiling van Maurice de Hond blijkt dat Nederlanders zich totaal niet druk kunnen maken om de zogenaamde 'stikstofcrisis' en de 'klimaatcrisis.' Geen mens die daar wakker van ligt. Wat Nederlanders wel dwarszit? De torenhoge energieprijzen, de knettergestoorde inflatie, en natuurlijk de massa-immigratie. Als je naar de hoge dames en heren in Den Haag luistert zou je zweren dat er twee enorme crisissen zijn waaronder Nederland gebukt gaan en die directe, harde actie eisen: de 'klimaatcrisis' en de 'stikstofcrisis.' Oh ja. Boeren moeten kapot, iedereen moet verplicht 'verduurzamen.' Want deze twee crisissen stijgen boven alles uit. Nou, uit een nieuwe peiling van Maurice de Hond blijkt dat het grote publiek daar heel anders over denkt. Sterker nog, Nederlanders hebben lak aan die klimaatgekte, de stikstofobsessie, en zelfs aan een mogelijke 'nieuwe coronagolf.' Corrupt! Motie Omtzigt naar megawinsten in energiesector WEGGESTEMD door coalitie. Waar we ons dan wel druk om maken? Om de hoge energiekosten, de sterke prijsinflatie, het enorme woningtekort, en natuurlijk over de massa-immigratie. Maar die linkse hobby's van D66 en de elites kunnen ons gestolen worden. Hier zie je 9 'crisissen' die De Hond voorlegde aan kiezers. Vervolgens moesten ze die in volgorde van belangrijkheid zetten. Daarop berekende het kantoor van De Hond het gemiddelde cijfer: hoe hoger, hoe belangrijker.
Op een gedeelde eerste plaats staan de hoge energiekosten en de inflatie. Met allebei een 4,7. Vervolgens is er een gat naar de nummer drie: het grote woningtekort (3,3), welke weer gevolgd wordt door "escalatie oorlog Oekraïne" (3,2), polarisatie samenleving (3,1) en de "toeloop asielzoekers" (3). Na die crisissen is er weer een tijdje niets waarna "klimaatverandering" komt met een 2,4 en de "stikstofproblematiek" met een 1,9. Last and least komt vervolgens een "nieuwe coronagolf" met een magere 0,6. Daar maakt dus werkelijk helemaal niemand zich meer zorgen om. Niet zo gek, want we hebben allemaal gezien dat het meevalt met corona, en dat er veel grotere, serieuze crisissen zijn. Die linkse media kunnen blijven hameren op klimaat en stikstof en corona zoveel ze willen, maar feit is dat heel veel mensen gewoon niet of nauwelijks kunnen rondkomen. Als je primaire levensbehoeftes op het spel staan heb je geen tijd voor linkse hobby's of angstaanjagerij. Dan wil je gewoon maatregelen die jou in staat stellen voor jezelf en je gezin te zorgen.

image