Grensovergang op A7 bij Bad Nieuweschans is helemaal klaar voor strengere paspoortcontroles.

Duitsland laat er geen gras over groeien: de aangekondigde grenscontroles beginnen stipt om middernacht. De Bundespolizei heeft de grensovergang op de A7 bij Bad Nieuwschans op zondagavond al helemaal in gereedheid gebracht.

Alle verkeer dat over de A7 naar Duitsland wil, wordt zondagavond al van de snelweg geleid richting de verzorgingsplaats. Daar zullen met ingang van maandag paspoortcontroles plaatsvinden.

De Duitse minister Faeser van Binnenlandse Zaken wil paspoortcontroles om het aantal mensen terug te dringen dat het land zonder geldig visum binnenkomt. De maatregel blijft zeker zes maanden van kracht. Faeser zegt hiermee ook Duitsland te willen beschermen tegen dreigingen zoals terrorisme en grensoverschrijdende criminaliteit.

De roep om strengere grenscontroles is in Duitsland is zowel in de samenleving als in de politiek sterk toegenomen na de terreuraanvallen in onder meer Solingen en Mannheim.

Tot en met dit weekend werden in Duitsland alleen in bepaalde gevallen mensen geweigerd, bijvoorbeeld als iemand een inreisverbod had of wanneer er geen asiel was aangevraagd.

image