Gekopieerd en eerlijk gejat van een geniaal schrijftalent

EEN BRIEFJE AAN MARCO EN VINCENT

Beste heren,

Met oprechte verbazing heb ik jullie verhaal gelezen over de rellen in Eindhoven.
Mijn verbazing betreft niet de - overigens niet goed te praten - agressie die jullie ondervonden tijdens jullie dienst, maar de - wederom - eenzijdigheid van jullie verhaal.
Meest tekenend voor jullie volkomen losgeslagen visie op de maatschappij is de uit jouw mond opgetekende opmerking die jij als eerste wenste te delen met jouw vrouw toen jij thuiskwam Marco: ,,het lijkt wel of de wereld gek is geworden" en de opmerking van Vincent: ,,dit had niets meer te maken met corona."

Deze twee opmerkingen spreken miljoenen Nederlanders al maanden uit, dit regelmatig kracht bij zettend middels demonstraties, die onder hetzelfde gevoel als jullie nu ervaren hebben, door jullie en jullie collega's onrechtmatig en met grof geweld uit elkaar geslagen worden.

Wij moeten als burgers empathie hebben met jullie verhaal, met het feit dat jullie ook gewoon een vrouw en kinderen hebben, maar waar is jullie empathie t.o.v. het volk - lees de maatschappij - dat jullie via een eed gezworen hebben te beschermen?
Verplaats jezelf eens in een demonstrant, die opkomt voor zijn of haar rechten, maar zich slechts geplaatst ziet tegenover een zwijgende linie van stoïcijns kijkende vechtmachines, die als op afspraak de binding met de realiteit lijken te verliezen en slechts het evangelie van grof geweld naleven.

Jullie spreken van haat in de ogen die jullie tegemoed staarden in deze warzone, maar dat blijkt slechts een geprojecteerd beeld van hetgeen er onder de politiehelmen aan openlijke haat uitgaat.
Het dienstbaar en waakzaam wat jullie als beroepsgroep zo propageren blijkt slechts nog dienstbaar aan de elitaire top van dit land, en waakzaam over hun belangen, maar straalt in niets meer uit dat jullie beseffen dat jullie betaald worden door het volk, en niet door die uitkeringstrekkers op het Binnenhof.

Het behoeft een groot mens om ook de hand eens ruimhartig in eigen boezem te steken, en met jullie - op zieltjes winnen gerichte - smeekbede geven jullie blijk van een grote onkunde in deze.
Geen moment vragen jullie je af waarom jullie met steeds meer burgeragressie te maken krijgen, en waarom het beroep politieagent tegenwoordig door het slijk heengehaald wordt, ik hoor slechts Geer en Goor die ook tot in het absurde vinden dat het toch altijd de schuld is van een ander.

Ik ben blij voor jou Marco dat jij thuis een vrouw hebt zitten die jou opvangt, jouw verhaal aanhoort, en daarna naast jou kruipt en je misschien wel omhelst in de momenten van jouw nachtmerries........ ik ben blij dat jij deze luxe bezit.
Voor veel Nederlanders is dit namelijk geen realiteit meer Marco, die zijn - mede door het optreden van jou en jouw collega's - alle vormen van intermenselijke luxe kwijt.

Ik hoop dat jij voortaan bij thuiskomst ook denkt aan die ondernemer die zichzelf heeft opgehangen, omdat door het regeringsbeleid en jullie nietsontziende boeteregime hem niets anders meer restte dan een eenzame dood.
Ik hoop dat jouw gedachten, zittend naast je vrouw, één tel uitgaan naar al die jongeren die geen toekomst meer zien in dit leven, en door jullie dus niet neergeknuppeld hoeven te worden omdat ze er zelf massaal uitstappen.
En ik hoop dat jij, voordat je in bed stapt, een tel naar buiten kijkt en de auto van je buurman ziet staan, een buurman die zo vriendelijk was om misschien wel jouw auto op te starten toen deze leeg was, en die jij als dank daarvoor een onaangekondigd bezoek brengt - met uiteraard veel machtsvertoon - omdat hij in de privésfeer van zijn eigen huis zo brutaal was vier mensen uit te nodigen.

Bespaar me dus jullie meelijwekkende verhaal, een openlijke oproep tot 'sympatie' met jullie strijd, terwijl jullie - door slechts de 'legitimiteit' van jullie uniform - jezelf het recht toeëigenen, anderen nietsontziend en met harde hand een dictatuur in te slaan, hierbij geen moment stilstaand bij de strijd, of het privéleven, van het ramobject.