Tekst van een bewoner van één van de straten waar de demonstratie zaterdag langskwam :
----------------
Geachte Heer of Mevrouw,
Ik woon in de straat waar net, op zaterdag 20 maart, een hele stoet demonstranten doorheen was gelopen en ik bleef in de verte allemaal geluiden horen van mensen en blaffende honden, dus ik wilde even buiten kijken wat er aan de hand was.
Ik stond in het portiek, dus bij de deuropening van ons huis en er kwamen meteen ME agenten heel dreigend op me af met die bloeddorstige honden en stokken (ik zag geen demonstranten) en begonnen me meteen te slaan. Ik was een beetje in de war want ik heb niks met die demonstratie te maken, ik houd me juist altijd keurig aan de regels en ik stond nota bene gewoon in de deuropening van mijn eigen huis.
Ze duwde me met hun schild naar binnen en bleven op me slaan, terwijl ik dus al binnen stond in de hal. Totaal buitenzinnen, blind en doof was deze ME-er. De zwarte rubber strepen staan nog bij ons in de hal. Er zijn overigens beelden van beveiligingscamera 's waar het wangedrag van die agenten op staat.
Hoe moet een mens hier begrip voor opbrengen? Wat is dit voor waanzin? Er was geen gevaarlijke situatie in de straat. Ja, van de ME-ers met hun knuppels en honden! Waarom moet dit zo? Moet er nu ook al worden ingehakt op totaal onschuldigen?
Ik weet dat aangifte doen of een klacht indienen bij de politie geen zin heeft, maar ik wil wel aan diverse instanties, zoals Amnesty International laten weten dat dit soort dingen dus gebeuren, vandaar dat ik deze organisaties ook mail.
Met vriendelijke groeten,