De maan, een onmogelijke 'holle' satelliet

Reacties · 402 Bekeken

Voor ons bestaat er weinig twijfel, want vanaf de dag van onze geboorte hangt de maan duidelijk zichtbaar aan de hemel en wij weten niet beter dan dat dit altijd zo is geweest. Echter ...


Er was ooit een tijd op aarde dat men geen maan kende, simpelweg omdat deze op dat moment er nog niet was. Zo schreef de Griekse filosoof en wetenschapper Aristoteles over een tijd in de Griekse geschiedenis dat de maan nog niet bestond.

https://anomalien.com/there-was-a-time-when-the-moon-did-not-exist-in-the-sky-according-to-ancient-accounts/Voor ons bestaat er weinig twijfel, want vanaf de dag van onze geboorte hangt de maan duidelijk zichtbaar aan de hemel en wij weten niet beter dan dat dit altijd zo is geweest.

De oude Griekse filosofen en wetenschappers die enkele honderden jaren voor Christus leefden, zoals Democritus en Anaxagoras, schreven over een tijd in het oude Griekenland (Arcadië) dat er geen maan zichtbaar was aan de hemel, net zoals Aristoteles dat ook deed.

De Griekse bibliothecaris en dichter Apollonoius van Rhodos die in Alexandrië woonde, noemde het ook in zijn werk en beschreef een periode voordat alle hemellichamen zich op de 'correcte' plaats bevonden, "een tijd van voor de grote ramp". De bewoners van het oude Arcadië stonden ook bekend als de Proselenes, wat in oud Grieks betekent: zij die er waren voordat de maan er was.

Er komt niet alleen bewijs uit Griekenland, ook uit andere delen van de wereld zoals Zuid Amerika.


Symbolen op de muren van de Kalasasaya, een archeologisch bouwwerk uit ongeveer 13.000 voor Christus, laten zien dat de maan op een bepaald moment in een loopbaan om de aarde is gebracht. Dat niet alleen, er wordt ook aangegeven dat er in een bepaalde tijd een kleinere satelliet rondjes om de aarde draaide.

.

Oude verhalen en legenden van de Indianen in de streken rondom Bogota in Colombia spreken over een tijd voordat de maan er was.

In Afrika komen we dergelijke verhalen eveneens tegen, bij de Zulu's, die een legende kennen die vertelt dat de maan honderden generaties geleden door twee buitenaardsen, Wowane en Mpanku, naar de aarde werd gebracht.

.

Meer aanwijzingen dat de maan een kunstmatige constructie is, blijkt uit een aantal bijzondere rekenkundige toevalligheden met betrekking tot de zon.

Zo is de uitkomst bij beiden, wanneer je de afstand er naar toe deelt door de diameter, precies 108, een getal dat in oude Indiase en Chinese culturen een bijzondere betekenis heeft. Wanneer wij in de lucht kijken, dan is de maan precies even groot als de zon, terwijl deze 400 keer groter is dan de maan en 400 keer verder weg staat. De maan staat astronomisch (zonsverduistering) op precies de juiste plek, een lichte afwijking en het moderne leven op aarde zou er anders uitzien.

.

Naast de oude geschiedenis en rekenkundige toevalligheden zijn er meer aanwijzingen, bijvoorbeeld dat de maan, een holle, kunstmatige satelliet is.

Een zeer spectaculaire bevestiging van de mogelijkheid dat de Maan hol zou zijn kwam in november 1969, toen de bemanning van Apollo-12 de raketmodule waarmee de maanlander vanaf de Maan werd gelanceerd, tegen het maanoppervlak te pletter liet vallen. Die klap veroorzaakte een kunstmatige maanbeving.
Ultragevoelige seismische apparatuur die op het Maanoppervlak was neergezet registreerde dat de gehele maan gedurende meer dan een uur natrilde als een klok.
In de Apollo-13 missie is een dergelijk experiment eveneens gedaan met overbodig geworden uitrusting die op de maan werd gestort die een grotere impact veroorzaakte met een langere natrilling tot gevolg. https://www.bibliotecapleyades.net/luna/esp_luna_6.htm 

 


De maan, waar niet natuurlijk voorkomende isotopen door NASA zijn gevonden, zo zegt NASA, w.o. Uranium 236 en Neptunium 237, duidt erop dat er vóór ons andere beschavingen op de maan zijn geweest.

De maan, waar, op talloze door NASA gemaakte foto's (per ongeluk), vreemde bouwsels en constructies voorkomen die niet te verklaren zijn als "iets natuurlijks".

Bovenal wordt keer op keer pijnlijk duidelijk dat de mens werkelijk geen flauwe benul heeft van haar eigen geschiedenis en van zaken die in lang vervlogen tijden plaatsvonden.


- https://www.wanttoknow.nl/universum/ingo-swann/de-maan-een-onmogelijke-holle-satelliet/ 

- https://www.wanttoknow.nl/hoofdartikelen/de-maan-is-echt-de-maan-niet/ 


.

- Biblio:
https://vriendenplek.nl/read-blog/666  
https://vriendenplek.nl/read-blog/1177  
https://vriendenplek.nl/read-blog/2310 
https://vriendenplek.nl/read-blog/3188 


https://vriendenplek.nl/WaarofNietWaar 

Reacties