1990 Met de Honda GoldWing GL1000K3 naar Noorwegen

Reacties · 793 Bekeken

Eerste keer alleen en op de motor naar Noorwegen

1990 Per Honda GoldWing GL100K3 naar Noorwegen!
 
Bepakt en bezakt naar Noorwegen 15-06-1990
 
 
Ook hier moet ik bij vermelden dat ik deze reisverslagen direct overneem zoals ik ze toen beschreven heb in 1990.
 
Maandag 18 Juni 1990
 
Zo, ik ben in Noorwegen en wel in Kilegrend, Fyresdal.
De reis...die was gewoonweg fan-tas-tisch!!
Ik ging dus weg op vrijdag de 15e om ong.half negen, nog ff Erik, Esther, Cora, Evelien, Henk, Eric Sandra en ...D.heeft nog even gebeld!
 
De hele reis ging eigenlijk voorbeeldig, zij het alleen dat even voorbij Nordhorn (D) het dimlicht het begaf, de hele weg dus met groot licht gereden.
Moet er nog even bij vermelden dat ik met de motor zo'n 120 a 130 km/u ging en dat is met deze echt perfect te doen.
 
Ik was om een uur of twee in de middag in Hirtshals (DK) en heb daar mn tent maar opgezet (red.: camping bij de Vuurtoren..) nadat ik gevraagd had hoeveel het huren van een kabine kost voor 1 nacht.
Goed, het tentje stond (niet helemaal recht, maar gut het was maar voor 1 nacht), en toen ben ik wat gaan lopen -- naar de haven enzo en daar lag toen een boot van  Fred.Olsen die ik niet thuis kon brengen, wat bleek nou, het was een boot die alleen trailers en treinen vervoerde, het geheel had ook meer weg van een container-/trailer ship dan een ferry.
 
De ochtend daarop, overigens heerlijk geslapen toen wou ik aan mijn ontbijt beginnen toen er een meisje naar me toe kwam, ik kende haar al wel en haar vriendin ook, die me vroeg of ik zin had om bij hun mijn ontbijt op te eten en als ik me gedroeg kon ik ook nog koffie krijgen....
En ik moet zeggen het was heel gezellig, ze kwamen overigens uit Zwitserland.
 
 
 
Na het ontbijt heb ik mijn spullen gepakt en nadat ik vroeger dan ik dacht, klaar was ben ik naar de haven gereden. Nadat ik ingeklaard was moest ik, tenminste dat dacht ik, in de rij gaan staan toen er een pief van Fred.Olsen naar me kwam die zei dat ik vooraan moest gaan staan.
Achteraf bedank ik dat jong heel erg want wat daarna volgde was gewoon te gek....er stonden daar meerdere motorrijders en wat voor : een paar met een Suzuki (D), een paartje met een GoldWing Special Edition uit Noorwegen, een paartje met een Yamaha Tenere uit Duitsland en 2 jongens uit Denemarken met een Yamaha nog wat 600.
 
Goed, ik eerst nog wat schuchter want je loopt niet zomaar neer een stel vreemde, maar langzamerhand won de overmacht het en vanaf dat moment was het lachen geblazen.
Het hele groepje stond om de GoldWing van die Noor, en die man maar uitleggen waar alles voor diende, zo kon hij bijvoorbeeld zien hoeveel km hij nog kon rijden op de benzine die de motor nog in de tank had en hoeveel km hij op 1 liter kon rijden. Als ik er nog aan terugdenk hoe mooi hij was.
 
Die Duitser waar ik het daarstraks nog over had met die Tenere die was gek...gewoon gek en onwijs vriendelijk. Voor die Duitsers  en de 2 Denen was het overigens ook de eerste keer dat ze met de motor op de boot gingen.
De Noor met de GoldWing was een groot steunpunt voor ons, want hij gaf aan hoe je het beste je motor vast kon maken in de boot.
Ik heb zijn aanwijzingen gevolgd en het ging perfect!!
 
De Duitser had iets meer problemen want hij had geen pilaar/balk in zijn nabijheid.
Op de boot hebben we, vooral toen we vlak in de buurt waren van Kristiansand, ook nog wat met elkaar opgetrokken en onwijs gelachen.
 
Een van de dingen waarom we zo gelachen hadden was dat een jongen die er gewoon bijzat vertelde dat hij het prachtig vond als oude mensen van een jaar of 45 - 50 hun ervaringen vertellen, maar die jongen wist niet dat die Duitser met de Suzuki 46 was dus wij bulderde het uit van het lachen.
Meerdere malen kon het hele bovendek meegenieten.
Een geweldige reis kortom.
 
 
mijn motor voor het hutje in Kilegrend, Camping Øyne.

Overigens ben ik na aankomst in Kristiansand doorgereden naar Inger en Sverre in Grimstad en daar na een heerlijke bak koffie gedronken te hebben, samen met Sverre de complete kuip gedemonteerd om het lampje te vervangen.....maar goed hij deed het daarna...
Reacties