Als je zelf ook creatief bent met koken met een laag budget, als je het wil delen, plaats je recept hier.

Wisten jullie dat je van groente afval, zoals het bovenste van de prei, bloemkoolstronk, het loof van de bospeen (niet te veel), heerlijke groente bouillon kunt maken. In een pan met water en bouillon blok naar smaak, gaar laten worden, dan door de zeef. Als je het niet meteen gebruikt, kan het ingevroren worden en kun je het later voor groentesoep of groentesausje gebruiken.

Recept van Zohra, budget bolognese' voor de krappe beurs

Als je pasta bolognese wilt eten, doe dan het volgende:

- koop een pak goedkope frikandellen van ca. € 3,-
- neem hiervan 7 frikandellen, snij deze in blokjes en puls deze even in een keukenmachine tot het ongeveer de consistentie heeft van rul gehakt.
- fruit een uitje in de pan en doe hierbij een blikje tomatepuree en laat dit even ontzuren
- voeg het frikandellengehakt toe en bak alles even goed door
- voeg knoflook naar smaak toe
- peper en zout naar smaak
- 1 blokje kippenbouillon
- voeg wat italiaanse kruiden toe en vier goedkope blikjes tomatenblokjes € 0,70 bij Jumbo
- voeg wat andere zaken toe die je normaal ook toevoegt aan jouw bolognesesaus
- voeg een glas water toe en roer het geheel goed om.

Laat ca. 2 uur pruttelen, onder af en toe doorroeren.

Het beste is om dit een dag tevoren te maken omdat anders de overheersende frikandellensmaak er nog aan zit. De volgende dag zijn alle smaken er goed ingetrokken.

Je hebt nu een flinke pan bolognesesaus die je voor diverse verschillende gerechten kunt gebruiken.

Je kunt deze saus prima gebruiken voor macaroni of spaghetti, maar ik maak er ook pizza mee (heerlijk) met naanbrood, chorizo en kaas. Je kunt het ook gebruiken voor een overheerlijke lasagne, mmm 😋

5x makkelijke én budget lunch recepten

1. Banana pancakes

1 rijpe banaan
2 eieren
2 eetlepels havermout
Een handje rozijnen
Een eetlepel suiker
Een theelepel kaneel
Een eetlepel kokos

Niet alleen is dit receptje budget én heel erg lekker, het is ook nog eens ontzettend makkelijk om te maken.

Als eerste prak je de rijpe banaan fijn in een kommetje met een vork. Dan doe je de eieren erbij en klop je het tot een geheel.
Vervolgens doe je er twee lepels havermout bij en een handje rozijnen. In een koekenpan maak je kleine pannenkoekjes,
van bovenstaande hoeveelheid kun je ongeveer 4 tot 5 kleine pannenkoekjes maken. Serveer met suiker, kaneel en kokos.


2. Sandwich met kipfilet, avocado en mayonaise

2 grote sneeën brood
3 plakjes kipfilet
1 hardgekookt ei
Plakjes komkommer
Een halve avocado
Een eetlepel mayonaise
Peper & zout

Je smeert één van de twee boterhammen in met mayonaise. Daarop leg je de kipfilet en de plakjes komkommer.
Je snijdt de avocado en eieren in plakjes en legt dit ook op je boterham. Doe er wat zout en peper op, leg er nóg een boterham erop,
steek er een satéprikker in voor de stevigheid en smullen maar!

3. Pastasalade met kipfilet, paprika, komkommer, tomaat en citroendressing

100 gram gekookte pasta
75 gram kipfilet
75 gram ijsbergsla
1 rode paprika
Een halve komkommer
10 cherrytomaatjes
1 hardgekookt ei
Het sap van een halve citroen
1 eetlepel olijfolie

Als eerste kook je de pasta volgens de omschrijving op de verpakking. Deze laat je afkoelen.
De kipfilet kruid je en bak je gaar in een pan. Je bakt een ei en zodra deze gaar is en afgekoeld,
snijd je deze in plakjes. Je doet de sla in een kom en snijdt de komkommer, paprika en cherrytomaatjes in stukjes
en voegt deze bij de salade. Vervolgens doe je daar de pasta, kipfilet en ei bij. De dressing maak je van wat citroensap en olijfolie.


4. Tosti met ham, kaas, paprika, tomaat en chilisaus

2 boterhammen
2 plakken kaas
1 plak ham
Een halve rode paprika
1 tomaat, in plakjes
Chilisaus

Je besmeert één van de boterhammen met boter. Deze beleg je met één plak kaas en ham.
De paprika en tomaat snijd je in plakjes en leg je ook op de tosti.
Hier bovenop leg je nog één plak kaas en de andere boterham. Deze leg je onder het tosti-ijzer en serveer met chilisaus.
Echt een goddelijke combinatie!

5. Roerbakei met champignons, paprika en oregano

2 eieren
50 ml melk
100 gram champignons
1 paprika
Een eetlepel oregano

In een mok klop je de twee eieren en de melk door elkaar. De champignons en paprika snijd je in kleine stukjes.
In een pan verhit je een klontje boter en hierin bak je eerst de groenten totdat ze goed gaar zijn.
Vervolgens doe je het ei-melk mengsel erdoorheen en je begint dit direct door elkaar te kloppen in de pan,
zodat het ei niet aan de bodem blijft plakken. Je blijft kloppen totdat ook de eieren zijn gebakken. Serveer met orgenao, peper en zout.

Pasta met spinazie en roomkaas (max. 5,00 euro) 4pers.
Benodigdheden
Pannen 3x Ingrediënten
500 gr Pasta/Macaroni
400 gr Spinazie
1 pakje Roomkaas
Optioneel stukje vlees of een gebakken eitje erbij
Bereiding
Kook de pasta en tegelijkertijd ook de spinazie.
Bak het stuk vlees of het eitje in een andere pan
Giet de pasta af en meng deze met de roomkaas en de spinazie

Over

Budget menu's voor gezin van 4 personen.