Hier ben ik weer eens met iets heel simpels , maar erg lekker :
Roergebakken spruitjes met prei .
èn spruiten èn prei ? Vroeg een vriend .
Ja zeker ! !
De spruitjes heb ik schoongemaakt , gehalveerd en een beetje voorgekookt .
De prei gewassen en in ringen gesneden . Of andersom , zoals ik het doe : gesneden en toen gewassen .
- spekjes roerbakken in de wok , in boter / margarine / olie ( ik koos nu Bertolli met olijfolie )
Dan de spruitjes erbij , die je wel goed afgegoten hebt
en dan de prei .
Naar smaak peper en zout erbij ; dat kan een ook een klein beetje Keltisch grof zout zijn. Weinig , want de spekjes zijn al zout .
- uiteraard intussen ook rijst gekookt . Zilvervliesrijst is gezonder ,
maar ik had nu even zin in Pandan rijst .
Opscheppen maar !
Ik doe een schepje sambal Oelek door de rijst en dan het roerbakmengsel erover .
Smakelijk eten !