The Wizard

Sjamanendrum Waterbuffel op een Siberisch Ovaal frame van 52 cm in Dennenhout.
De drum is spanbaar, Tree Spirit als handvat met wasbeerstaart
www.Sukawaka.nl/apps/webstore

Water Buffel: Overvloed, welvaart, kalmte, grote kracht.

Eventueel met bijpassende tas van koe leder
Koe: Aarde, moeder, verzorging, rijkdom van Moeder Aarde en de vruchtbaarheidscycli van Grootmoeder Maan.
Het Rund/Koe is het oersymbool van de Grote Moeder. Tegelijk hemels en aards symbool: hemels, omdat haar horens een halve maan vormen: symbool van vruchtbaarheid; bovendien wijzen de oude Sumeriërs erop hoe de kleur van de koeienmelk lijkt op die van het maanlicht! Aards, omdat zij door haar voedende kracht lijkt op moeder aarde. Door haar kalme aanwezigheid ook symbool van rust en vrede.
Zoals bekend is de koe in de wereld van het Hindoeïsme een heilig dier. Er mag haar niets in de weg gelegd worden. Ze is symbool van vruchtbaarheid en vervulling van alle vormen van honger, dus ook van alle wensen en verlangens.

Koeleder aan de hoogwaardige drumstok (hout van de koffieplant) en handvat
Wasbeer: Lichamelijke genezing, vrolijkheid, durf, intelligentie, sluwheid, vasthoudendheid, zuivering.

Zwart konijn aan het handvat
Konijn: Verzorging, groei, vruchtbaarheid, geloof, geluk, seksualiteit en overvloed.

Dennenframe
AFFIRMATIE:
Een goede vriendschap kent vele gezichten.

‘My thoughts become bright like yon edging of pines,
On the steep’s lofty verge, how it blackened the air!
But touched from behind by the sun, it now shines,
With threads that seem part of His own silver hair’.

De Den is de boom die herinneringen oproept uit het verleden, tijden die we best nog wel eens onbevangen mee zouden willen maken. De den is een boom aan wie je eigenlijk gelijk je hele ziel en zaligheid kwijt zou willen als je wordt overvallen door melancholie. Toch zul je je moeten realiseren dat de grove Den niet altijd de juiste boom is om dat bij te doen. De Den heeft namelijk een vrij wispelturig karakter en haar stemmingen kunnen van het ene op het andere moment helemaal omslaan. Zij is eigenzinnig en komt zelfs soms bijna egocentrisch over.
Deze eigenschappen zorgen ervoor dat ze niet altijd een makkelijke ‘gesprekspartner’is. Je hebt snel een meningsverschil, zodat je eigenlijke doel voor het gesprek niet meer aan bod komt. Toch bedoelt de Den het niet kwaad en kun je haar ook geen ruziezoeker of lastpost noemen. Zij heeft gewoon haar eigen wil en haar nukken. Die nukken zul je moeten leren accepteren. Toch kan de Den ook heel bescheiden zijn en kan ze alles opzij zetten om naar je te luisteren. De Grove Den is een trotse, humeurige, wat moeizame boom die eindeloos veel associaties kan oproepen. Als ze echter het gevoel heeft dat je op dezelfde golflengte zit heb je er een trouwe kameraad aan die je goede adviezen kan geven en waarmee je gezellig over het verleden kan praten.
MYTHEN, LEGENDEN EN RITUELE GEBRUIKEN:
Het verhaal van de ‘Wonderbare Den’.
De bisschop van Trier bezat een staf die in zijn appelvormig uiteinde een vinger met de ring van de heilige Theobald droeg. Op een avond kwam de vermoeide bisschop bij een Den in het woud van de Elzas. Hij zette zijn staf tegen de boom, klom er zelf in en viel in slaap. De volgende dag wilde hij zijn staf weer pakken, maar die was in de nacht met de Dennenboom vergroeid geraakt. Ter herinnering aan dit wonder werd de bedevaartsplaats Thann (=den) gesticht.
KRACHTEN EN KWALITEITEN:
Helende eigenschappen:
Tegen infecties van de luchtwegen, ontstekingsremmend, stimuleert seksuele gevoelens en verhoogt de bloeddruk, reinigend, desinfecterend, leverversterkend.
Lichamelijke eigenschappen:
Uitputting, bronchitis, astma, blaasontsteking, galstenen, infecties, longaandoeningen.
Spirituele eigenschappen:
Kracht, bescherming, vruchtbaarheid, geboorte.

Deze drum heb ik op professionele, ambachtelijke en traditionele wijze gebouwd in combinatie met de nieuwste hedendaagse technieken , zij heeft daardoor een constante hoogwaardige klank, prachtig bespeelbaar in een zeer lage en diepe D toon

image
image
image
image
image