Een CO2 Presenteerblaadje - Deel II
______________________________

Wanneer we het grotere plaatje er op bekijken is er helemaal geen sprake van een toename van CO2, integendeel, er is een, kunstmatige, afname aan de gang en dat is vele malen gevaarlijker want, uiteindelijk, dodelijk.

- Effekes eng ende spannend

Bij minder dan 150ppm gaat alles zo dood als een ... euh, nou ja, keidood dus. Boompjes, struikjes, minizwemdiertjes en rechtsdraaiende microdingensen worden helemaal happy van op z'n minst 1000ppm. Ten tijde van Dino en z'n vriendjes, toen zo'n beetje de gehele aardkloot een superjungle was, deden ze allemaal de 7000ppm, word je namelijk groot en sterk van. Maar ja, toen kwam er een steen uit de lucht vallen en gingen Dino en z'n vriendjes allemaal dood. Hahaha!! Gefopt! Helegaar niet waar. Dino en z'n vriendjes bang van een steen? Zeker nooit Fred Flintstone gezien. Nee, lieve kijkbuiskindertjes, de Dinoclub viel met z'n allen om omdat de carbonaatjes steeds minder werden en de zuurstofjes steeds meer. Dino en z'n vriendjes zijn met z'n allen een soort van gestikt. Zo ziellug ... en nou vinden een paar belangrijke meneren en mevrouwen in regeringen dat voor ons mensen ook één fijn plan.

Okiedokie, genoeg gelachen....

- Het wondermolecuul

Waarom hebben bio-wetenschappers het toch altijd over 'carbon-based life'; op koolstof-gebaseerd leven, als koolstof zo levensgevaarlijk is? Dat komt omdat diezelfde bio-wetenschappers het koolstofdioxide-molecuul het wonder-molecuul noemen. Moleculen gaan alleen verbindingen aan met moleculen uit de eigen groep - het koolstofdioxide-molecuul is daarop de uitzondering, dat gaat verbindingen aan met zo'n beetje alle moleculen; de reden dat we op aarde zo'n grote diversiteit aan leven hebben.
http://www.infocobuild.com/boo....ks-and-films/science - de 05.50-10.00 min. en 15.50-23.10 min. secties

CO2 is not a pollutant, it's a nutrient!!
https://www.youtube.com/watch?v=32fNESgmzuI
.

Ergo: zonder, of een tekort aan, koolstofdioxide ... end of story, game over, geen leven meer zoals wij het kennen en daar begint 't al aardig naar uit te zien. Je zou bijna gaan denken dat bepaalde krachten langzaam maar zeker bezig zijn met omgekeerde terravorming. Het heeft er namelijk alle schijn van dat er in deze sprake is van de toepassing van het P-R-O-Scenario; hèt principe dat de wereld draaiende houdt sinds we rechtop zijn gaan lopen.

- Ockham's Scheermes

We kunnen een probleemsituatie pas echt bij de horens vatten wanneer het daadwerkelijk doorzien wordt; de essentie ervan wordt begrepen. Wanneer we een ogenschijnlijk complex iets middels analyse terugbrengen tot de essentie (ervan), dan blijkt 't keer op keer in werkelijkheid verbluffend eenvoudig. Analyse van een probleemsituatie; de mechanieken ervan, legt de aard ervan bloot, wordt het geheim gezien en in effect de oplossing aangereikt en hoeven we het wiel niet opnieuw uit te vinden en kunnen we het reeds bestaande wiel simpelweg een andere kant op laten draaien.

De makkelijkste manier, en tevens de snelste, om het waarheidsgehalte van iets dat wordt beweerd te bepalen is door die (waarheids)bewering te ontleden in implicatie en inferentie - en zijn we over het algemeen snel klaar. Immers, wanneer iets niet logisch-geldend is, klopt er iets niet.

Zie in deze de eerder-genoemde MWP en LIA, beide gedocumenteerd, of simpelweg fotosynthese; een zichzelf-voedend (eco)systeem middels terugkoppeling, een waarlijk voortdurende beweging (perpetuum mobile). Simpel gesteld: waar denken we dat zuurstof (O2) vandaan komt, uit de lucht?

- Samengevat

CO2 is essentieel algen/bomen- en plantenvoedsel. Dit hebben we, als het goed is, 'allemaal' tijdens de biologie-lessen op school geleerd. Fotosynthese noemen ze dat dus. Algen, bomen en planten en bepaalde bacteria zetten CO2 om naar een ander gas, dat gas noemen we O2, zuurstof, dat is dat spul dat we zo'n 15 keer per minuut inademen.

Het verminderen van CO2 betekent dus dat algen, bomen, planten en de betreffende bacteria minder tot te weinig voedsel krijgen, honger lijden; verhongeren, en zelfs (af)sterven en er dus steeds minder tot te weinig zuurstof wordt geproduceerd. Ergo: minder CO2 betekent minder O2. Hoera, met z'n allen aan de COPD.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Fotosynthese

Toekomstig 'zuurstofmanagement' en 'O2-credits' is dus niet ondenkbaar. Heb je jouw credits voor de week al opgebruikt? Jammer dan. Vette pech. Ruimt lekker op ook.

- Tenslotte

Dus, beste klimaatbeterweter, dat je een mening gedaan bent/aanhangt betekent niet dat je daadwerkelijk weet/begrijpt waar je het over hebt, kennis van zaken hebben of er een mening op nahouden zijn twee verschillende zaken, net zoals klimaat en milieu dat zijn ... en de baby in het badwater doet je ook de groeten.

!!CORRELATIE INFEREERT GEENSZINS CAUSATIE!!

- Nawoord

Waar het 't 'klimaatbeleid' betreft is het als met zo'n beetje alles, een kwestie van keuzes. Dat is waar het leven uit bestaat, keuzes - en prioriteiten. Het zijn onze (vermeende) prioriteiten die onze keuzes bepalen en een inherente eigenschap van keuzes is dat ze consequenties hebben - niet in de laatste plaats die van de ondoordachte variatie - en die consequenties bepalen onze toekomst.
We zijn vrij om keuzes te maken, we zijn niet vrij van de gevolgen van die keuzes. Dus op een bepaalde manier is de toekomst gepredetermineerd en zeker zelfgepredetermineerd, want de toekomst wordt bepaald door de aard van het karakter van hen die hem vormgeven ....
.

Gerelateerd: een eerdere, 19de eeuwse, klimatologische blunder/fictie/absurditeit; "regen volgt de ploeg" ( "rain follows the plow" )