over mezelf, mijn moeder en Marthe

Ik was viooldocente en ben in 1994 toen ik 34 jaar was overspannen geworden en gestopt met mijn baan aan de muziekschool. Ik heb vanaf 1989 een diep bewustwordingsproces doorgemaakt, alle zekerheden losgelaten, 12 jaar heel eenzaam geweest om pijn, eenzaam voelen, verdriet van mjn leven te helen en antwoorden te vinden op de vele vragen die ik had. Toen ik 30 jaar was kwam er ineens een herinnering terug aan een gedachte die ik had toen k 4 of 5 jaar was: 'Dit kan toch niet de bedoeling zijn?' Ik besefte dat ik al heel lang met vragen rondliep en niet begreep waarom mensen elkaar pijn deden. Het is een zoektocht geworden naar liefde die bij mijn moeder uit zou komen.

Ik ben in 1999 toen ik 40 jaar was eerst mijn pijn en verdriet gaan delen met mijn moeder. Toen kwam er ruimte om open te staan voor haar en kon ik haar liefde geven die ik dacht gemist te hebben. Ik kreeg zoveel liefde terug, dat mijn leven voorgoed veranderde en positief werd.

Contact & muziek is ontstaan door mijn wens om met zingeving en samenwerking bezig te zijn. Toen ik in 2003 een praktijk begon met haptonomie en muziek is Marthe op mijn pad gekomen. We hebben het gevoel dat we bij elkaar zijn gebracht om met elkaar te gaan samenwerken, elkaar te helpen en te inspireren, onze verhalen en ervaringen te delen met anderen en naar buiten te brengen.

We voelen en ervaren dat samenwerking, delen, alles lichter maakt.
Gedeelde smart is halve smart,
gedeelde vreugde is dubbele vreugde.

Door het contact wat ik met mijn moeder had opgebouwd, met Marthe te delen en samen voor mijn moeder op te komen is onze samenwerking heel intens geworden en een samenwerking met ons drieën geworden. Janneke is door het slikken van 100 pillen per week, opgebouwd in 30 jaar, na een afschuwelijke lijdensweg, overleden op 18 mei 2019. Janneke heeft ons gevraagd om wereldkundig te maken wat haar en velen met haar is en wordt aangedaan door de farmaceutische industrie. Onze families willen geen contact meer met ons, omdat we durven zeggen dat medicijnen en vaccinaties een gevaar zijn voor onze gezondheid, ons ziek maken en niets met genezen en liefde te maken hebben. Op onze website www.contactmuziek.nl op de pagina Janneke delen we haar verhaal en het bijzondere contact dat we hebben opgebouwd, wat ook na haar overlijden door gaat.


ons leven

We mediteren dagelijks en zingen daarna 2-stemmige affirmaties (bemoedigingen over liefde, licht en bewustwording), die Leonoor op muziek heeft gezet en zingen alleen, eigen teksten op bestaande liederen. Nadat we in 2012 met rauwe voeding zijn begonnen, niet meer koken, hebben we inmiddels ook geen gas meer. We eten alleen nog ’s avonds, zoveel mogelijk biologisch en veganistisch en zijn bezig met minder eten. We hebben zonnepanelen, een groen dak en een lucht-warmtepomp, dragen biologische kleurrijke kleding, zitten op een schapenvacht op de grond, ook als we achter de computer werken en slapen op de grond op een expeditie luchtbed in de huiskamer. We leven inmiddels alleen nog maar beneden. We hebben een eigen hypotheekvrij huis met een tuin in Utrecht, dat ik in 1989 gekocht heb. Het liefst zouden we zelfvoorzienend in een rond huis wonen van leem, zonder verdieping of een yurt of nog iets anders, samen of met andere mensen. Leonoor heeft haar ervaring met muziek ingebracht en gedeeld. We zijn elke dag heel blij dat we samen zijn, met elkaar kunnen praten, overleggen, mediteren, zingen, elkaar stimuleren, inspireren.

We maken veel mee, hebben een heel fijn leven, maar staan ook onder druk van onze families en zijn onze vrienden kwijtgeraakt, omdat ze niet blij zijn met onze openheid en manier van leven. We hebben ook veel negatieve publiciteit over ons heen gekregen na het overlijden van mijn zus. Het elke dag mediteren, als het kan in de tuin en langzaam en zo zuiver mogelijk zingen helpt om bij onszelf te blijven en contact te hebben met ons lichaam, dat doet ons erg goed, geeft rust en energie. Dan komt er ook weer ruimte voor nieuwe ideeën en wensen die in vervullng kunnen gaan als je er tijd en aandacht aan besteedt.


de natuur

We plukken graag bloemen die we thuis in een vaas zetten, ze brengen ons door hun kleur en schoonheid in verbinding met liefde en met mijn overleden moeder. Zij heeft de liefde voor bloemen en de natuur doorgegeven. Mensen worden blij als ze onze bloemen en ons huis zien. Op ons raam is veel te lezen en te zien over ons, staat ook het verhaal en foto's van mijn moeder, haar lijdensweg, maar ook een bijzonder contact. Iedereen herkent wel iets van hun zelf of mensen in hun omgeving die lijden door medicijnen. We hebben soms mooie gesprekken. Ook door voeding, meditatie en vooral je kunnen uiten gezond blijven, werken we elke dag aan en praten we ook met mensen over. Veel mensen zoeken de natuur en zijn blij met ons te kunnen praten, ervaringen te delen en te horen hoe wij op een zo natuurlijk mogelijke manier bezig zijn.

Ik heb contact met vlinders, waar Marthe filmpjes van heeft gemaakt. We zien vlinders als boodschappers van de ziel en ons met hun kwetsbaarheid, prachtige kleuren en uitstraling, energie en liefde geven.