Met ingang van 14 nov had ik mezelf opgelegd een maand niet aan het wereldgebeuren te besteden in stukken op sociale media. Eigenlijk heb ik zo'n 30 jaar besteed aan het doorgronden wat er mis is op deze wereld. De laatste 7 jaar in toenemende mate nauwelijks tot geen tijd voor familie, vrienden en kennissen. Niet expres; omstandigheden.

Vanaf 14 december ga ik kijjen wat ik met sociale media en/of een website ga doen. Preken voor eigen parochie én alleen met één kant verbinding zoeken wordt hem niet meer.

Ik heb teveel in de praktijk ervaren, om te zeggen dat die andere politieke kant of wat dan ook een stel lozers of dombo's zijn. Ik heb ze in de ogen gekeken, dieper menselijk sociaal contacr met ze gehad, enz. Bubbels zetten je op een dwaalspoor.

De strijd aangaan met je familielid, vriend/vriendin of buurman is voor mij iets wat ik liever zou willen vervangen door begrip, dialoog en elkaar stap voor stap in een constructieve richting begeleiden.

Het blijft niet okee als mensen keer op keer in angst gebracht worden, om macht te verkrijgen op een zelfzuchtige en arrogante manier, natuurlijk. Maar mensen van je afstoten brengt je veel verder van huis - dat heb ik op de harde manier ondervonden.

NEE, we zitten allemaal min of meer in hetzelfde schuitje. Het kon zo maar eens een idioot groot misverstand zijn. En als je met een waarschijnlijk kleine club satanisten te maken hebt, moet je duvells goed weten of ze dat ook zijn. Dat mag geen volksgericht of beter uitgelegd een idioot soort Idols Contest worden.

Hoe nu verder op sociale media? Geen idee. Dat ga ik uitzoeken, dit keer mét de mensen om me heen.