Mijn nieuwste column:

DUIVELS IN EEN WIJWATERVAT

Onlangs interviewde Willem Engel schrijver/therapeut Pieter Stuurman over psychopathie. Wat zijn kenmerken van een psychopaat en waarom zien we zoveel psychopaten onder bestuurders? Voor mij een verrassend en tegelijk schokkend beeld van wat een psychopaat is en waar deze toe in staat is. Drie tot vijf procent van de bevolking blijkt deze aandoening te hebben.

Psychopathie betekent: geestesziekte, mentale afwijking. Belangrijkste aspect van psychopathie is het totaal ontbreken van een geweten. Het ontbreken van de kern van de ziel. Er bestaat geen empathie en er bestaan ook geen morele grenzen. Daarom zitten psychopaten veel in politiek, media en bedrijven. Degenen die nog wel een geweten hebben worden aan de kant geschoven. Voorbeeld: Mona Keijzer - haar afwijkende mening in het kabinet over de corona-aanpak werd niet geduld.

Psychopaten zijn verticale denkers. Ze delen alles in in ondergeschiktheid en bovengeschiktheid.
Los van hun capaciteiten klimmen zij op de ladder om daar als een soort koekoeksjong anderen weg te werken. Psychopaten hebben geen andere capaciteiten dan deze. Dat voedt ook hun verlangen om andere mensen als slaven in te palmen. Ze hebben zelf geen creërend vermogen. Daarom ontnemen ze mensen hun creërend vermogen. Het zijn handige manipulanten.

Psychopaten liegen over alles, want leugen is hun instrument. Het omkeren van de waarheid. Ze liegen niet in de laatste plaats over zichzelf. Ze zullen zich voordoen als filantroop, redder, bevrijder, in plaats van de parasiet en de agressor die ze in werkelijkheid zijn. Hier trainen zij zich levenslang in.
Bovendien weten ze dat wij over empatisch vermogen beschikken en zien dat als een zwakte.
Ze maken misbruik van ons: ‘we doen het voor elkaar, we doen het voor de zorg, we doen het voor de ouderen’. Ze geloven daar zelf niet in, maar proberen het ons wel te laten geloven.

Psychopaten maken gebruik van het idee dat wij denken zoals zij denken. Een psychopaat kan zich werkelijk niet voorstellen dat mensen gedreven worden door hun geweten, door liefde, door allerlei menselijke waarden. Ze denken dat het een sprookje is waar wij in geloven. Dat het zelfmisleiding is. ‘Als mensen zichzelf dan willen misleiden, kunnen wij er ook gebruik van maken.’
Je kunt alleen iemand bedriegen die niet weet dat hij bedrogen wordt. Kennis van de waarheid maakt je immuun voor leugens.

Volgens Stuurman zijn er voor psychopaten geen remmingen. Zij zullen absoluut niet opgeven. Dat is heel gevaarlijk nu een kanteling op handen is. Hoe groter de belangen worden, hoe groter de bereidheid wordt om daar gewetenloze dingen voor te doen. De buit is groot.

Een schrijnend voorbeeld is het vaccineren van jonge kinderen. Daarmee hun weerstand afbrekend zodat ze hun hele leven medisch afhankelijk worden van Big Pharma. Een regelrechte vorm van kindermisbruik. Gelukkig dat de meerderheid van de ouders weigert hun kinderen als proefkonijn te laten gebruiken.

Staatsgreep

Vrijdagavond 14 januari jl. zond Blckbx.tv een nabeschouwing uit over de persconferentie van het kabinet. Een van de gasten was de Belgische plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs. Vol vuur ging deze in tegen ‘een bende oplichters’ als Marc Rutte en Ernst Kuipers. Hij vergeleek hen met ‘duivels die spartelen in een wijwatervat’. Hij wees allereerst op hun lichaamstaal. Daaruit blijkt dat ze liegen. Hoeyberghs: “Het is de duivelse drievoudigheid: maskers, elektronische passen en vaccinaties. Daar lijdt die hele fabeltjeskrant naar toe. Je moet psychopaten nemen voor wat ze zijn, ze hebben een doel en ze manipuleren.” Hoeyberghs geeft aan dat onder de oorlogswetgeving het verplicht opzetten van maskers beschreven is als een oorlogsmisdaad. Tevens geeft hij aan dat de QR-codes lijnrecht ingaan tegen de mensenrechten: “Men is hier de basisdemocratie aan het afbreken. Dit is een staatsgreep!” Over de vaccinaties is hij duidelijk: “Waarom moeten wij persé een spuit in ons lijf krijgen, waarvan we per definitie niet mogen weten wat er in zit?”

Stuurman verwacht dat dit een jaar vol geweld zal zijn, zeker digitaal. Het geloof zal volgens hem steeds verder afbrokkelen. Dat weten deze psychopaten ook wel. Daarom hebben ze de machtsmiddelen al klaar. Hij wijst hierbij op de grote macht van hiërarchisch ingerichte lagen van leger en politie.
“Er is maar één oplossing, dat we nu ons vertrouwen in de autoriteiten opzeggen,” aldus Stuurman.