De Jong verwacht geweldige wedstrijd in Napels: ‘Nu gaat het er echt om’
FC Barcelona-middenvelder Frenkie de Jong kan morgenavond (21.00 uur) in de wedstrijd in de achtste finale van de Champions League tegen Napoli rekenen op een basisplaats. Hij kijkt uit naar het duel in Stadio San Paolo in Napels. ,,De spanning is bij deze wedstrijden een stuk groter dan in de groepsfase. Nu gaat het er echt om. Ik verwacht twee geweldige wedstrijden”, aldus De Jong op de website van de UEFA.

Onlangs stelde Lionel Messi dat Barça momenteel niet het team heeft om de Champions League te winnen. ,,In andere jaren werden we in dit stadium bestempeld als favoriet”, zei Gerard Pique daarover. ,,Dat is nu niet het geval, maar als FC Barcelona heb je altijd mogelijkheden.”

FC Barcelona-coach Quique Setién neemt vijf jeugdspelers mee naar Italië. Door blessures ontbreken Marc-Andre ter Stegen, Arturo Vidal, Gerard Piqué, Nélson Semedo, Jordi Alba, Ousmane Dembélé en Luis Suárez in de selectie.
Bij Napoli zijn er minder personele problemen. Alleen over het meespelen van verdediger Kalidou Koulibaly en centrumspits Fernando Llorente bestaat onzekerheid.