Gezondheidseffecten van 5G straling.

= Blootstelling aan straling is al lang een zorg voor het publiek, beleidsmakers en gezondheidsonderzoekers. De blootstelling aan radiofrequente straling is sinds de Tweede Wereldoorlog 100000 keer toegenomen.

In 2011 heeft het IARC (Internationaal Agentschap voor Kankeronderzoek) de wetenschappelijke literatuur geïnventariseerd en beoordeeld. Het agentschap wees radiofrequente straling toe aan groep 2B: mogelijk kankerverwekkend.

Sinds het IARC-onderzoek is een breed scala aan (nieuwe) schadelijke effecten op de gezondheid van de mens – waaronder hersenkanker – gerapporteerd. Verder hebben twee grootschalige carcinogeniteitsstudies bij knaagdieren aanzienlijk hogere percentages kwaadaardige Schwannomas (tumoren van Schwann-cellen) en gliomen (hersentumoren) aangetoond. Ook bleek de blootstelling DNA-schade te veroorzaken. In deze studies werden de proefdieren blootgesteld aan stralingsniveaus die vergelijkbaar zijn met de blootstelling van mensen tijdens hun levensloop.

Van bijzonder belang zijn de effecten op de zich ontwikkelende kinderhersenen. Kinderen zijn gevoeliger voor radiofrequente...

Lees verder: https://www.leefbewust.com/gez....ondheidseffecten-van