Rutte is nog precies even racistisch als-ie altijd al was.

In 2018 ging er een filmpje rond waarop vreedzame antizwartepietdemonstranten, kalm en waardig, door agressief tuig werden bekogeld en bespuugd, bedreigd en verrotgescholden, zonder dat de politie ingreep. Premier Mark Rutte zei daarna dat hij zich had geërgerd aan beide kampen.

Iets minder dan twee jaar daarvoor publiceerde Rutte een open brief, waarin hij immigranten verweet ‘onze vrijheid te misbruiken om hier de boel te verstieren, terwijl ze juist naar ons land zijn gekomen voor die vrijheid.’

Toen had de VVD er al een innige samenwerking met de PVV opzitten, volgens Rutte “een normale partij”. Gevraagd naar zijn zwartepietstandpunt zei hij dat zijn Antilliaanse vrienden zich niet hoefden af te schminken. Turks-Nederlandse jongeren die geen zin hadden zich door Powned te laten framen moesten van hem oppleuren. Vorig jaar nog weigerde hij te spreken met vertegenwoordigers van de actiegroep Kick Out Zwarte Piet, terwijl hij wel de rode loper uitrolde voor de bozeburgerbeweging de Gele Hesjes.

Lees verder: https://www.frontaalnaakt.nl/a....rchives/rutte-is-nog

Frontaal Naakt.  » Rutte is nog precies even racistisch als-ie altijd al was
www.frontaalnaakt.nl

Frontaal Naakt. » Rutte is nog precies even racistisch als-ie altijd al was

Het irritante is dat dankzij Rutte iedereen nu opeens ziet dat er inderdaad racisme is in Nederland, maar ik voorspel dat het alleen maar erger gaat worden.