(Toelichting vorige post) Het systeem, genaamd ‘overheid’, dat gebaseerd is op de monarchie, waarbij de koning alle wetten tekent bij de gratie Gods, heeft zichzelf de wettelijke plicht opgelegd om antwoord te moeten geven op Woo-verzoeken. De Wet open overheid (Woo) regelt het recht op informatie over alles wat de overheid doet. Het is de opvolger van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob).

Vandaag wordt duidelijk dat het ministerie van “veiligheid en justitie” zichzelf uit die plicht vrijpleit door zo’n Woo-verzoek aanstaande het bestaan van ‘de gratie Gods’ (waarmee de koning alle wetten meent te mogen ondertekenen) niet te willen beantwoorden.

De letterlijke tekst in het antwoord is: “Ik heb besloten uw verzoek niet in behandeling te nemen” en dan volgt de meest misleidende en de meest lachwekkende tekst de u zich maar voor kunt stellen.

Er wordt dan gesteld dat ‘de gratie Gods’ geen grondwettelijke formule is en toch verwijst de schrijver dan naar ‘de oude grondwet’ (Joost mag weten welke oude grondwet). Vervolgens somt hij/zij dan de woorden ‘Wij’, ‘Koning der Nederlanden en ‘enz.’ op, om dan te stellen dat ‘de gratie Gods’ een formule is die verwijst naar dat ‘enzovoort’. Wat? De vermelding ‘de gratie Gods’ verwijst naar enzovoort? Wat een kolder! Wat een leugen!

De tekst die in wetten staat is: “Wij Willem-Alexander, bij de gratie Gods, Koning der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, enz., enz., enz.”

Dat ‘bij de gratie Gods’ verwijst dus absoluut niet (zoals verondersteld) naar ‘enzovoort’, maar het verwijst naar ‘Koning der Nederlanden’ . Wij Willem-Alexander, bij de gratie Gods, Koning der Nederlanden. Wij zien de verwijzing naar enzovoort niet. Dat enzovoort is een verwijzing naar de extra titels die Willem-Alexander zou kunnen hebben. Het ‘de gratie Gods’ verwijst 100% zeker en glashelder naar Koning der Nederlanden: bij de gratie Gods Koning der Nederlanden.

Het is duidelijk dat het ministerie zich hier via woordmanipulatie uit haar poedelnaakte positie probeert te kletsen. Liegen dat het gedrukt staat! Het volk mocht eens wakker worden!

Ook dit ministerie kan de gratie Gods dus niet aantonen! De keizer en haar lakeien komen met de dag naakter te staan; poedel naakt! Willem-Alexander is niet koning bij de gratie Gods, want die gratie ontbreekt. Daarmee vervalt zijn autoriteit en daarmee vervalt de autoriteit van alle wetten, ministeries en elk instituut dat wetten handhaaft.

U kunt alle wetgeving en alle maatregelen die volgen uit die wetgeving afwijzen, omdat de gratie Gods ontbreekt!